Φώφη: Μπορούμε να πάρουμε διψήφιο ποσοστό

Φώφη: Μπορούμε να πάρουμε διψήφιο ποσοστό

Αποφασισμένη να πάει μπροστά και να οδηγήσει την Κεντροαριστερά στην τρίτη θέση, που δίνει τη δυνατότητα για την τρίτη και τελευταία διερευνητική ε­ντολή σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, είναι η Φώφη Γεννηματά, κόντρα στις συνεχιζόμενες αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ για το θέμα των υποψηφιοτήτων και για την τελική στάση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν έλθει στη Βουλή.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν πλέον ότι υπάρχει μια στασιμότητα στα ποσοστά του Κινήματος, την οποία αποδίδουν στις διαδικασίες και στα πισωγυρίσματα που υπήρχαν στη συνεργασία με το Ποτάμι και τον Στ. Θεοδωράκη αλλά και στο ότι ακόμα και τώρα δεν εκπέμπεται σαφές στίγμα. Ωστόσο συνεργάτες της κ. Γεννηματά και κορυ­φαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν πως «είναι εφικτός ο στόχος για διψή­φιο νούμερο, έστω και οριακά».

Εδράζουν δε αυτή τους την πεποίθηση στο γεγονός ότι ακόμα το ΚΙΝΑΛ δεν έχει θέσει το διακύβευμα των εθνικών εκλογών και πρωτίστως δεν έχει ανοίξει όλα του τα χαρτιά για τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει την επόμενη μέρα.

Ως προς το θέμα των υπο­ψηφιοτήτων και των σχέσεων μεταξύ πέντ’-έξι προσωπικοτήτων της Κεντροαριστεράς, που στεγάζονται στο ΚΙΝΑΛ, είναι μεν «γόρδιος δεσμός», ωστόσο επισημαίνουν πως «αυτός θα λυθεί, και μάλιστα με τον τρόπο που πρέπει, όταν έλθει η ώρα». Και αυτή θα είναι όταν έρθει στη Βουλή για κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκεί η κ. Γεννηματά θα κρίνει στάσεις και δεν θα διστάσει να θέσει ακόμα και ζήτημα κομματικής πει­θαρχίας, προκειμένου να πάει συντεταγμένη η Κεντροαριστερά στην κρίσιμη αυτή ψηφοφορία.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι υποψήφιος στο «κάστρο των Παπανδρέου» στην Αχαΐα, ενώ ο κ. Βενιζέλος το πιθανότερο είναι να πάει στο ψηφοδέλτιο Επικρα­τείας. Σε ό,τι αφορά τον κ. Θεοχαρόπουλο, εκτιμάται πως πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κομβικές επίσης είναι και οι περιπτώσεις των δύο ευρωβουλευτών του ΚΙΝΑΛ, της Εύας Καϊλή και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ανοι­κτό το ενδεχόμενο η κ. Καϊλή να δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τα επόμενα 24ωρα.

Εξάλλου, ο Νίκος Ανδρου­λάκης έχει αποδεχθεί να είναι υποψήφιος στον δυτικό τομέα, αν και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Ευρωβουλή.


Σχολιάστε εδώ