Το ρολόι του Αϊ-Βασίλη

Το ρολόι του Αϊ-Βασίλη

Συγγραφέας
Βασιλική Μαύρου
Εικονογράφηση
Ρένια Μεταλληνού


Παραμονές Πρωτοχρονιάς! Στο χωριό του Άγιου Βασίλη οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό. Αλλά κάτι φοβερό θα συμβεί: ο Ταγκ, το ξωτικό που είναι υπεύθυνο για το Μαγικό Ρολόι και πιστεύει ότι η δουλειά του είναι σημαντικότερη όλων, θυμώνει, επειδή ο Άγιος Βασίλης και τα υπόλοιπα ξωτικά δεν έχουν την ίδια γνώμη…
Κι αποφασίζει να πάει στους καλικάντζαρους και να τους αποκαλύψει το μυστικό, για το πώς ο Άγιος Βασίλης προλαβαίνει σε μία και μόνο νύχτα να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά κόσμου!
Θα καταφέρουν, άραγε, οι καλικάντζαροι να καταστρέψουν την ωραιότερη γιορτή του χρόνου;

Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια για τις σημαντικές αξίες της ζωής μας: τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση, τη δύναμη της αγάπης, της συγχώρεσης και της πίστης.

Είπαν για το βιβλίο

Όμορφη η εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού με συμπαθείς μορφές ξωτικών και καλικάντζαρων και ιδιαιτέρως ελκυστικές οι χρωματικές της επιλογές σε προσκήνιο και φόντο. Εξαιρετικά τα σαλόνια στα έγκατα των… καλικάντζαρων.
elniplex.com – 

Πρόκειται για ένα παραμύθι που μιλά για τις αξίες της ζωής. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να αξιοποιηθεί σε κάθε χρονική στιγμή. Η καταπληκτική εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού δίνει στο κείμενο τη ζεστασιά και την ένταση που του αξίζει.
tovivlio.net -11/11/2018 > Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Βασιλική Μαύρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από την Νάξο. Από μικρή της άρεσε να διαβάζει αληθινές ιστορίες και θαύμαζε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Έτσι σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το Ρολόι του Αι Βασίλη είναι το πρώτο της βιβλίο.

…και την εικονογράφο

Η Ρένια Μεταλληνού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σε ηλικία περίπου 4 ετών ξεκίνησε την καλλιτεχνική της σταδιοδρομία ζωγραφίζοντας  αρχικά σε έπιπλα και τοίχους με αυτοσχέδια χρώματα – τα καλλυντικά της μητέρας της – αναγκάζοντας την έτσι να της αγοράσει τετράδια, μπλοκ, μαρκαδόρους και χρώματα! Μεγαλώνοντας μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει διακόσμηση άλλα τελικά σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ. Λίγα χρόνια αργότερα κερδίζοντας μια υποτροφία παρακολούθησε για ενάμιση χρόνο μαθήματα σχεδίου μόδας στο ΙΕΚ Ακμή. Εργάστηκε για περιοδικά και εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας για 10 περίπου χρόνια. Το 2013 όπου κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο (Ζωγραφίζω, παίζω και μαθαίνω την άλφαβήτα από τις εκδόσεις Πατάκη) αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την εικονογράφηση.
Σήμερα ζει λίγο έξω από την Αθήνα με την οικογένεια της και τα ζωάκια τους και συνεχίζει να ζωγραφίζει σε κάθε ευκαιρία.
Το ιντερνετικό της σπίτι είναι το reniametallinou.com  


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗΣ

Ηλικία 5+
Κατηγορία: Εποχικά, Παιδικά, Χριστούγεννα
ISBN: 978-960-487-317-3


Σχολιάστε εδώ