Τσίπρας- Βούτσιτς: Η συμφωνία των Πρεσπών γέφυρα προς ιστορικές ευκαιρίες (βίντεο)

Τσίπρας- Βούτσιτς: Η συμφωνία των Πρεσπών γέφυρα προς ιστορικές ευκαιρίες (βίντεο)

Για «φιλία που σφυρηλατήθηκε σε δύσκολες περιστάσεις» έκανε λόγο από το Βελιγράδι, ο Αλέξης Τσίπρας σε κοινή συνέντευξη του με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας, τέθηκαν οι νέες ευκαιρίες για διασυνδεσιμότητα στον άξονα Ελλάδας-πΓΔΜ-Σερβίας, με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις, στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. 

>Με τη Σερβία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία καταφέραμε να προωθήσουμε την πιο επιτυχημένη συνεργασία χωρών της περιοχής, των τελευταίων χρόνων. Στηρίζουμε την ευρωπ.προοπτική της Σερβίας, η οποία αποτελεί στρατηγικής σημασίας παράγοντα για την ασφάλεια & σταθερότητα της περιοχής.

>Με τον Πρόεδρο Βούτσιτς συνομιλήσαμε για τις ιστορικές ευκαιρίες που ανοίγονται με την υλοποίησή της Συμφωνίας των Πρεσπών για την περιοχή μας. Συζητήσαμε για τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας-ΠΓΔΜ στα πεδία των μεταφορών, της ενέργειας, του εμπορίου και της αστυν. συνεργασίας.

>Συζητήσαμε ακόμα για τις σημαντικές ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία που την καθιστούν τρίτη δύναμη μεταξύ των ξένων επενδυτών. Παράλληλα, διερευνήσαμε τρόπους να ενισχύσουμε αυτόν τον ρόλο τις προοπτικές ενίσχυσης της θέσης των ελληνικών επιχειρήσεων στη Σερβική οικονομία.

 


Σχολιάστε εδώ