Η εξομάλυνση των διακρατικών σχέσεων φτιάχνει πεδίο πολύ μεγάλης οικονομικής ζωτικότητας

Η εξομάλυνση των διακρατικών σχέσεων φτιάχνει πεδίο πολύ μεγάλης οικονομικής ζωτικότητας

-Είπε ο Δημήτρης Σεβαστάκης, βουλ. ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο 105,5

Η Συμφωνία των Πρεσπών «θα απελευθερώσει και ένα μεγάλο παραγωγικό δυναμικό στη Βόρεια Ελλάδα και στη βαλκανική ενδοχώρα» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, αναφορικά με τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή και για τις δύο χώρες και σημείωσε ότι η εξομάλυνση των διακρατικών σχέσεων φτιάχνει πεδίο πολύ μεγάλης οικονομικής ζωτικότητας.Για την έγκριση της Συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Σεβαστάκης μιλώντας στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και τον Βαγγέλη Καραγεώργο τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο να έχει ευρεία πλειοψηφία αλλά το ζήτημα είναι το μετά, αν είναι οριακή η υπερψήφιση της καθώς υπάρχει θέμα από άποψη συμβολισμών.

Ο κ. Σεβαστάκης αναφέρθηκε στο πολυμεταβλητό του ζητήματος καθώς και εντός του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπάρχουν μεγάλες αποκλείσεις και δεν έχει νόημα να κάνουμε τις «καφετζούδες» και «να διαβάζουμε οιωνούς». Το επίδικο σημείωσε είναι «να κερδίσεις ένα πολύ σοβαρό βήμα, τη βαλκανική σου πολιτική, η οποία συναρτάται με την ελληνοτουρκική σου σχέση».

Ο κ. Σεβαστάκης μίλησε μεταξύ άλλων και για τα πιο επεξεργασμένα και πλήρη εργαλεία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ καθώς για πρώτη φορά το κόμμα έχει ομοιογενή με συνεχή πολιτική επιχειρηματολογία «και αυτό πρέπει να μας κάνει χωρίς τσιγγουνιές να βγαίνουμε με τις θέσεις μας. Οι θέσεις δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν οι άλλοι ως απήχησης τους».

Φωτο: ert.gr


Σχολιάστε εδώ