Προς σιωπηρή παράταση του «νόμου Κατσέλη»

Προς σιωπηρή παράταση του «νόμου Κατσέλη»

-Μέχρι να συμφωνήσουν κυβέρνηση – «θεσμοί» στο νέο καθεστώς για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Δύο εβδομάδες πριν από το τέλος του 2018, οπότε λήγει η ισχύς του «νόμου Κατσέλη», που έχει γλιτώσει τον κοσμάκη από την κατάσχεση του φτωχικού σπιτιού του, και είναι άγνωστο τι μπορεί να έρθει με το ξημέρωμα του 2019.

Οι «θεσμοί» επιμένουν να μειωθεί πολύ κάτω από τα 100.000 ευρώ το όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το οποίο σήμερα είναι κο­ντά στα 280.000 ευρώ για οικογένεια με τρία παιδιά, με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του οφειλέτη να είναι μεταξύ 13.906 και 40.800 ευρώ.

Επειδή πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία για το πλαίσιο που θα αποτρέπει τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για… σιωπηρή παράταση της ισχύος του «νόμου Κατσέλη» για τρεις μήνες.

Στο μεταξύ, πολλές ανάσες δίνει η παράταση για έναν χρόνο του εξωδικαστικού μηχα­νισμού, η οποία ήταν επιβε­βλημένη. Μέχρι τώρα έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υπαγωγής στον μηχανισμό πάνω από 59.000 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, οι δε επιχειρήσεις που έχουν περάσει τη διαδικασία είναι μόλις 280.


Σχολιάστε εδώ