Μπροστά η ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις

Μπροστά η ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις

Το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιούν και οι νέες δημοσκοπήσεις, αν και με απόκλιση ως προς το εύρος της μεταξύ τους διαφοράς. Στην έρευνα της MRB (για τον Real.gr) η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8%, ενώ σε αυτήν της Alco (για το Open) η διαφορά πέφτει στο 5,3%.

Πιο αναλυτικά: Στην έρευνα της MRB η ΝΔ συγκεντρώνει 31,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3%. Στη τρίτη θέση βρίσκονται το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή με 6,8% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%.

Εκτός Βουλής μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4%, η Ελληνική Λύση με 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Στο 15,7% το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου. Στα επιμέρους ερωτήματα, το 64,8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι θυσίες των πολιτών δεν θα πιάσουν τόπο, ενώ το 69,6% δηλώνει ότι με το οικογενειακό εισόδημα μετά δυσκολίας ανταποκρίνεται στις βασικές υποχρεώσεις του.

Στη δημοσκόπηση της Alco για το Open η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 23,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, τρίτη με 6,2% είναι η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3% και το ΚΙΝΑΛ με 4,6%. Εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% και το Ποτάμι με 1,3%. Στο 15,8% οι αναποφάσιστοι. Ακόμη, το 58% θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξαγγελίες χωρίς α­ντίκρισμα.


Σχολιάστε εδώ