Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς τους

Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς τους

-Εκτιμά ο πρέσβης ε.τ., γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γιώργος Γεννηματάς, διερωτώμενος όμως αν είναι εφικτό

«Πολλά ήταν τα ερωτήματα που με απασχόλησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου διαδρομής. Για τα περισσότερα βρήκαμε λύσεις. Ένα όμως ήταν το βασικό θέμα που με απασχολούσε αδιάκοπα, κατά πόσο δηλαδή θα ήταν δυνατόν κάποτε να επιτευ­χθεί μια σταθερή, ομαλή, ειρηνική πο­ρεία συνύπαρ­ξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Και υπό ποίους ό­ρους και προϋποθέσεις», τόνισε ο πρέσβης επί τιμή και γενικός γραμ­ματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γεώργιος Γεννηματάς στην εκδήλωση που έγινε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στην αί­θουσα του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη» στον Πειραιά, όπου του απονεμήθηκε το βραβείο «Θεμιστοκλής» από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Και κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα, μέσα σε ένα γεμάτο κινδύνους, προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για ανάπτυξη διεθνές περιβάλλον, οι δύο χώρες μπορούν με προϋποθέσεις να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς τους. Μια τέτοια προοπτική, όμως, προαπαιτεί τουλάχιστον την ομαλότητα, αν όχι την αγαστή συνεργασία Ελλάδος και Τουρκίας σε διαφόρους τομείς. Είναι, όμως, αυτό εφικτό; Η απάντηση είναι ότι σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», Πάνος Λασκαρίδης, μιλώντας για τον Γιώργο Γεννηματά τόνισε: «Σήμερα τιμούμε έναν σπουδαίο Έλληνα, έναν Έλληνα που επί δεκαετίες υπηρετεί πιστά την Πολιτεία και την πατρίδα, που έχει υπηρετήσει σε πολλές σπουδαίες θέσεις και που όλοι όσοι τον γνωρίζουν έχουν την καλύτερη άποψη για αυτόν, έναν άνθρωπο με θαυμάσιο χαρακτήρα».

Σημαντική η προσφορά του
Αξίζει να σημειωθεί αυτό που είπε ο πρό­εδρος του τμήματος Διεθνών και Ευρω­παϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Αριστοτέλης Τζια­μπίρης, ότι ο κ. Γεννηματάς είναι ένα από τα μυστικά όπλα του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, καθώς –όπως είπε– επί σειρά ετών διδάσκει αφι­λοκερδώς στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, «τους μεταλαμπαδεύει την τεράστια γνώση που έχει αποκομίσει από την πλούσια και διακεκριμένη επαγγελματική του εμπειρία και πορεία. Χωρίς να έχει ζητήσει ποτέ καμία αναγνώριση, χωρίς να επιδιώξει ποτέ καμία διαφήμιση, με μοναδικό γνώμονα τη βαθιά επιθυμία προσφοράς του».

Φωτό: typoskifissias.gr


Σχολιάστε εδώ