«Σηκώνει το γάντι» ο Πρόεδρος της ΝΔ

«Σηκώνει το γάντι» ο Πρόεδρος της ΝΔ

-Τέλος οι… αστικές ευγένειες, λένε στην Πειραιώς

Η σκληρή γραμμή που υιοθέτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης έναντι του Αλ. Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση της περασμένης Τρίτης στη Βουλή σηματοδοτεί την αλλαγή πλεύσης της Νέας Δημοκρατίας. «Αστικές ευγένειες τέλος», το μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς. Στο εξής, σε κάθε αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης θα κινείται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με επιθετική φρασεολογία, με σαφή στόχο να τον φέρει σε δυσχερή θέση.

Η διαφοροποίηση στην τακτική είναι αποτέλεσμα τόσο των ευρημάτων των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων όσο και των πιέσεων από στελέχη, μεταξύ αυτών και κορυφαία, που επίμονα τον τελευταίο καιρό ζητούν σκλήρυνση της στάσης. «Οι ήπιοι τόνοι και η ευγένεια στον λόγο από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη ερμηνεύονται ως αδυναμία», σημειώνουν και προσθέτουν ότι «μέχρι τις εκλογές θα πρέπει να παίξουμε στο γήπεδο του κ. Τσίπρα».

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι μέσα από τη σκλήρυνση της στάσης θα ενισχυθεί και το ηγετικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη, κάτι που μακροπρόθεσμα θα έχει αντανάκλαση σε βασικούς δείκτες, όπως, π.χ., η παράσταση νίκης, η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό θα εστιάσει σε θέματα που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, όπως, λόγου χάρη, ζητήματα ηθικής τάξεως.

Στο μεταξύ ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο ακριβής χρόνος θα προσδιοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις. Θα εξαρτηθεί πιο συγκεκριμένα από το πότε θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή η Συμφωνία με τα Σκόπια. Αν δηλαδή θα είναι πριν ή μετά την κύρωση της Συμφωνίας.

Στην Πειραιώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι περίπτωση να βρεθούν οι 151 ψήφοι προκειμένου να εγκριθεί η πρόταση και η κυβέρνηση να εκπέσει δεν υφίσταται. Θα έπρεπε να συναινέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και οι ΑΝΕΛ, ενδεχόμενο παντελώς απίθανο. Μέσα από τη διαδικασία αυτή η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει να εκθέσει έτι περισσότερο τον Π. Καμμένο έναντι των πολιτών για την επαμφοτερίζουσα στάση του. Να τον φθείρουν πολιτικά ούτως ώστε οι ΑΝΕΛ να μείνουν εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές.


Σχολιάστε εδώ