Έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

O αυτοσχέδιος μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο και περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 2.35 π.μ. στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Φάληρο.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε επί της Εθνάρχου Μακαρίου και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτηρίου, αλλά και στο εσωτερικό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε λίγο πριν από τις 2.00 στον ιστότοπο zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον ΣΚΑΪ σε 45 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ. Από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την Αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτήριο, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Στο σημείο μετέβησαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκφράζουν την εκτίμηση ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει προς μια κατεύθυνση.

Στην ΕΛΑΣ δεν «βλέπουν» ακόμη κάποια συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ δεν υπάρχει έως τώρα ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί, ανάλογα χτυπήματα με παρόμοιας ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», χωρίς όμως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Οι έρευνες στο σημείο της επίθεσης θα διαρκέσουν αρκετές ώρες, ενώ παραμένει κλειστή η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Όλγα Γεροβασίλη: Ενέργεια που τραυματίζει τη Δημοκρατία

Στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού μετέβη και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη.

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», ανέφερε η υπουργός σε δηλώσεις της.

Πρόσθεσε ακόμη πως «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» και διαβεβαίωσε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τον αποτροπιασμό της για την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εξέφρασε και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. «Η Δημοκρατία είναι ισχυρή, δεν απειλείται» ανέφερε η υφυπουργός σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σημείωσε ακόμη πως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση και εκτίμησε πως εκτός από το να πλήξουν τη Δημοκρατία, ενδεχομένως οι δράστες να ήθελαν να πλήξουν και ανθρώπινες ζωές.

Πηγή:  naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ