Προχωράει η συλλογή δηλώσεων σε όλη τη χώρα

Προχωράει η συλλογή δηλώσεων σε όλη τη χώρα

Ξεκινά αύριο, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε ακόμα επτά περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα σε Λασίθι (Κρήτη), Πιερία (Κεντρική Μακεδονία), Φθιώτιδα και Ευρυτανία (Στερεά Ελλάδα) και Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία (Πελοπόννησος).

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει αύριο και λήγει στις 18 Μαρτίου 2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18 Ιουνίου 2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Επίσης, συνεχίζεται η συλλογή στις περιοχές που δεν έχουν ήδη κτηματογραφηθεί στις περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας, Γρεβενών, Ροδόπης, Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Αρκαδίας, στη νήσο Θάσο, στον καλλικρατικό Δήμο Μεγάρων και στην πρώην κοινότητα Οινόης της Δυτικής Αττικής.

Παράλληλα, εξακολουθεί να «τρέχει» η διαδικασία κτηματογράφησης που ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος και Κάρπαθος).

Εμείς προτρέπουμε τους πολίτες να δηλώσουν εμπρόθεσμα την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο, γιατί εάν περάσει η τρίμηνη προθεσμία θα απαιτηθεί μετά μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Φωτό: timeout.gr


Σχολιάστε εδώ