Μέχρι και 95% η διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων

Μέχρι και 95% η διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων

-Με την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, που ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου -Επίσης, θα έχει ακατάσχετο λογαριασμό και προστασία από πλειστηριασμούς, δηλώνει ο ειδικός γραμματέας Φώτης Κουρμούσης

Ανάσες μεγάλες, που κρατούν στη ζωή επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, ακόμη και αγρότες που χρωστούν στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες, προσφέρει η ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Και ήδη υπάρχει ανταπόκριση. Απόδειξη, το ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 5.200 αιτήσεις, ενώ πλέον όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά βρίσκονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Και αυτήν τη στιγμή έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία 700 επιχειρήσεις.

Όπως τονίζει στο «ΠΑΡΟΝ» ο επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Φώτης Κουρμούσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο σε «έως και 120 δόσεις και με διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων που αγγίζει στις περισσότερες περιπτώσεις και το 95%», συν το όφελος από τις εξελίξεις που αναμένονται για την ακίνητη περιουσία των πολιτών και τη ρευστότητά τους.

Έχει και ακατάσχετο!
Αποκαλύπτει, επίσης, ο κ. Φ. Κουρμούσης ότι «από τη στιγμή που θα υποβάλει κάποιος την αίτηση, μπορεί να έχει ακατάσχετο των λογαριασμών, τόσο των επιχειρηματικών όσο και των προσωπικών, και επίσης να πάρει και προστασία των ακινήτων του από πλειστηριασμούς».

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι η σχετική αίτηση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα υποβληθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, γιατί μέχρι τότε ισχύει ο σχετικός νόμος.


Σχολιάστε εδώ