Αναζητείται εκλόγιμη έδρα για Βενιζέλο και Θεοχαρόπουλο

Αναζητείται εκλόγιμη έδρα για Βενιζέλο και Θεοχαρόπουλο

Αν και η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να κηρύξει την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το ΚΙΝΑΛ τις επόμενες μέρες, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, όπου θα υπάρχει προς έγκριση μια μεγάλη λίστα υποψήφιων βουλευτών, η ηγεσία της Κε­ντροαριστεράς έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά ακόμα θέματα στην πορεία προς τις κάλπες.

Κυρίως έχει να αποσαφηνίσει στο ήδη πολωμένο εκλογικό ακροατήριο τι ακριβώς θα πράξει την επομένη των εκλογών.

Παρότι φάνηκε πως ξεπεράστηκε το ζήτημα -έστω και με έναν ελαφρύ παραμερισμό του Θόδωρου Παπαθεοδώρου (βουλευτή Αχαΐας και στενού συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά)- της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου (συμφώνησε να κατέβει στην Αχαΐα), που έτεινε να δημιουργήσει νέο κύκλο εσωστρέφειας και αντιπαραθέσεων (αν δεν διασφαλιζόταν η εκλογή του), ωστόσο υπάρχουν και άλλα αγκάθια αναφορικά με τις υποψηφιότητες.

Όπως αυτό που πάει να εξελιχθεί σε μείζον θέμα, είναι τι τελικά θα γίνει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αν δηλαδή θα είναι -και πού- υποψήφιος ο κ. Βενιζέλος

Εδώ και μήνες το «Π» έχει γράψει ότι ο κ. Βενιζέλος δύσκολα θα μπορούσε να εκλεγεί αν κυνηγούσε σταυρό προτίμησης και ήταν πιθανόν να τοποθετηθεί πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Γεννηματά και Βενιζέλου κινούνται σε θετική τροχιά, δεν υπάρχει τίποτα νεότερο για την υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου, ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κρατάει κλειστά τα χαρτιά της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περιμένει να ξεκαθαρίσει η Εύα Καϊλή αν θα είναι τελικά υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς δείχνει ενδιαφέρον για να είναι εκ νέου υποψήφια για την Ευρωβουλή ή και για τις εθνικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος φαίνεται πως καλοβλέπει και τη θέση επιτρόπου στην Κομισιόν. Κάτι τέτοιο όμως είναι εφικτό μόνο αν προταθεί και στηριχθεί από το πλειοψηφούν κόμμα που θα σχηματίσει κυβέρνηση.

Αγκάθι, επίσης, είναι και η υποψηφιότητα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου, που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου ήταν πρώτος. Πάντως εκτιμάται ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος δύσκολα μπορεί να εκλεγεί σε εκλογική περιφέρεια και αναμένει αν θα μπει σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο ή στη λίστα της Ευρωβουλής, αν δεν υπάρξει σταυρός προτίμησης.


Σχολιάστε εδώ