Ουσία και γόητρο διεκδικούν  οι ομάδες μας στην Ευρώπη

Ουσία και γόητρο διεκδικούν οι ομάδες μας στην Ευρώπη

-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μπορούν, υπό προϋποθέσεις να προκριθούν

Μέσα στην εβδομάδα κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον των δύο ομάδων μας στο Europa League και το ευρωπαϊκό γόητρο της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα έκανε… σαλάτα, εξαιτίας και της ψύχωσης που επικρατεί στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, αλλά με μία νίκη επί της Μπάτε στην Τούμπα μπορεί να βρεθεί, αν και με μόλις έξι πόντους, στους «32».

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά η Τσέλσι να κάνει το απόλυτο στον όμιλο και με διπλό στην Ουγγαρία επί της Βίντι να πιάσει τους 18 βαθμούς. Πράγμα απόλυτα εφικτό. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και τον Ιβάν Σαββίδη, αφού ναι μεν στην Ελλάδα πάει… τρένο, αλλά δεν θα ήθελε να μείνει εκτός Ευρώπης σ’ έναν όμιλο… λαχείο.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με 2-0 ή 3-1 επί της Μίλαν για να την πετάξει εκτός. Πράγμα όχι εύκολο, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια τόσο βαριά φανέλα. Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν την έλλειψη ενός φορ που να έχει το εύκολο γκολ, έχασαν την ευκαιρία στα ματς με την Μπέτις να πάρουν κάτι περισσότερο από έναν βαθμό και τώρα κινδυνεύουν με 10 βαθμούς να μείνουν εκτός συνέχειας.

Τέλος, η ΑΕΚ αποχαιρετά το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και γενικά την Ευρώπη, κόντρα στην Μπενφίκα, στη Λισσαβόνα. Στόχος της «Ένωσης» τουλάχιστον η ισοπαλία, ώστε να μη βάλει τ’ όνομά της στη λίστα των ομάδων που αποχαιρέτησαν τους ομίλους με 0 βαθμούς.

Γενικά, πάντως, θα είναι καλό και για βαθμολογικούς αλλά και για λόγους γοήτρου να έχουμε τον Φλεβάρη μία ομάδα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα εν όψει των εξελίξεων που έρχονται τα επόμενα χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Σχολιάστε εδώ