Ο Νίκος Παππάς στο KONTRA: Να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Θεοδωράκης», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο του Kontra.

Η Αναστασία Γιάμαλη, ρώτησε τον υπουργό για τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του κ. Ζάεφ, αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσηκώσει δημοσιεύματα, που θέλουν τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρο Θεοδωράκη, να έχει ξεκινήσει παζάρια με την Νέα Δημοκρατία και να ανταλλάσσει την ψήφο του, με το πολιτικό του μέλλον.

Αναλυτικά ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παπάς, απάντησε ότι  «εγώ νομίζω ότι θα υπάρχει η πλειοψηφία για την επικύρωση της συνθήκης των Πρεσπών, από εκεί και πέρα και με βάση τα δημοσιεύματα, οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Θεοδωράκης. Δεν είπε αν αλλάζει η θέση του ή όχι. Η συμφωνία είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη και το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο λύνει τα θέματα των αλυτρωτισμών -και τα λύνει με τρόπο ρητό και γενικό ξέρετε- και καλύπτει και όποιες άλλες ερμηνείες. Λέει δηλαδή το άρθρο 4 παράγραφος 3 ό,τι κανένα άρθρο, καμία ερμηνεία, της παρούσας συμφωνίας, δεν μπορεί να εγείρει ζητήματα αλυτρωτισμών. Αυτό νομίζω είναι απολύτως προφανές, το έχει επικαλεστεί και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης σε παλαιότερες τοποθετήσεις του και εδώ οφείλονται καθαρές  κουβέντες ενώπιον του ελληνικού λαού.

Γυρνώντας στο παρελθόν, ο κ. Σαματάς, επιχείρησε να κάνει κόμμα, με βάση το Μακεδονικό και να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού κυρίως με βάση το «Μακεδονικό» ζήτημα.  Το αποτέλεσμα ήταν να είχε περισσότερα οφέλη εκλογικά στην γενέτειρά του, την Καλαμάτα, παρά στη Μακεδονία. Άρα νομίζω ότι ο κόσμος βεβαίως μπορεί να έχει άποψη, να την εκφράζει και πολλές φορές με τρόπο δυναμικό, για το «Μακεδονικό», αλλά στο τέλος, αυτό που έχει σημασία, είναι η Οικονομία και η Οικονομία μας μπορεί να ανακάμψει. Και οι Μακεδόνες μας βεβαίως, μπορούν να καταλάβουν, ποιες τακτικές, ποιες επιλογές προδώσανε τη δυναμική και τις δυνατότητες της Μακεδονίας. Διότι η Μακεδονία αποκλείστηκε από τις δυνατότητες καλών σχέσεων και ανάπτυξης που θα έπρεπε να έχει με τα κράτη με τα οποία συνορεύουμε προς τον Βορρά για να παίζει το ευρύτερο ρόλο. Όχι σε μία φοβική Ελλάδα, όχι σε μία φοβική Μακεδονία και όπως φαίνεται συνολικά από το πολιτικό κλίμα, ο κόσμος αυτό το αντιλαμβάνεται και το μετράει.

Ο κ. Ζάεφ, έχει να λύσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από εμάς. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι αυτή η χώρα με βάση αυτή τη συμφωνία, αλλάζει το σύνταγμά και το όνομά της. Ας διανοηθούμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για μία χώρα εν καιρό ειρήνης. Είναι πάρα πολύ σημαντικά τα βήματα και οι υποχωρήσεις που γίνονται από την εκεί πλευρά, γίνονται σημαντικά βήματα και υποχωρήσεις και από εμάς, αυτή είναι η ουσία των συμφωνιών. Νομίζω ότι έχουμε μία συμφωνία η οποία είναι  βέλτιστη και δημιουργική για το μέλλον και των δύο πλευρών».


Σχολιάστε εδώ