4 προτάσεις  της ΝΔ για  το Δημογραφικό…

4 προτάσεις της ΝΔ για το Δημογραφικό…

Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το Δημογραφικό παρουσίασε ο βουλευτής Μ. Χαρακόπουλος μιλώ­ντας στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής που έχει αναλάβει να εξετάσει το μείζον αυτό πρόβλημα της χώρας.

Βασικοί πυλώνες των προτάσεων είναι οι εξής:
• Μείωση του κόστους απόκτησης παιδιού με αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, υπαγωγή των βρεφικών ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών γυναικείας υγιεινής στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ειδικό οικονομικό βοήθημα σε περίπτωση γέννησης δεύτερου παιδιού εντός 30 μηνών από τη γέννηση του πρώτου.

• Στήριξη των εργαζόμενων γονέων και κυρίως των γυναικών. Δυνατότητα επιλογής του χρόνου για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας. Σταδιακή εφαρμογή διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Δημιουργία προγράμματος στήριξης όσων επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά τη διακοπή για την ανατροφή των παιδιών ή τη βοήθεια ηλικιωμένων.

• Θεσμικά μέτρα. Ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος με λειτουργία ολοήμερων σχολείων παντού, πρόγραμμα δραστηριοτήτων, εκμάθηση ξένων γλωσσών, επέκταση της προστασίας από απόλυση μετά τον τοκετό από τους 18 στους 24 μήνες κ.ά.

• Μέτρα στήριξης των μεγάλων οικογενειών. Επαναφορά των επιδομάτων πολυτέκνων στα προ του ν. 4512/2018 επίπεδα. Έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και επανεξέταση των τεκμηρίων έως την ενηλικίωση των παιδιών. Οι προβλέψεις για την απόκτηση αυτοκινήτου, που ισχύουν για τους πολύτεκνους, θα επεκταθούν και στις τρίτεκνες οικογένειες. Αύξηση του αφορολόγητου για την αγορά πρώτης κατοικίας.


Σχολιάστε εδώ