Την Παρασκευή η πρώτη καταβολή του κοινωνικού μερίσματος – Περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι

Την Παρασκευή η πρώτη καταβολή του κοινωνικού μερίσματος – Περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι

Την ερχόμενη Παρασκευή θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους που έχουν υποβάλει εγκαίρως ηλεκτρονική αίτηση.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να ακολουθήσουν αργότερα κι άλλες καταβολές σε δυνητικούς δικαιούχους που δεν θα έχουν ολοκληρώσει έγκαιρα την αίτησή τους. Η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr που υποδέχεται όπως και πέρσι τις αιτήσεις αναμενόταν να ανοίξει χθες το απόγευμα.

Η διαδικασία φέτος πατάει πάνω στο μοντέλο της περσινής με την προσυμπληρωμένη αίτηση, η οποία ξεκλειδώνει τους κωδικούς του Taxinet.

Για την υποβολή της αίτησης στην πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr απαιτούνται αυτές οι βασικές κινήσεις:

Βήμα 1: Μπείτε στην πλατφόρμα

Βήμα 2: Ελέγξτε τα στοιχεία σας

Βήμα 3: Συμπληρώστε τον IBAN σας

Βήμα 4: Ενημερώστε τους φιλοξενούμενούς σας να δώσουν τη συγκατάθεση τους

Βήμα 5: Δείτε, αν πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας

Βήμα 6: Αποδεχθείτε το κοινωνικό μέρισμα του 2018.

H ύπαρξη φιλοξενούμενων μελών έχει επιβεβαιωθεί μέσω ηλεκτρονικής αντιπαραβολής βάσει των τελευταίων φορολογικών δηλώσεων. Συνεπώς, δεν υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν ή να αφαιρεθούν φιλοξενούμενα μέλη στην αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το συνολικό πλήθος των δικαιούχων θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι λόγω αλλαγών στα περιουσιακά κριτήρια.

Όσοι έχουν 6 μήνες συνεχόμενης ανεργίας από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 30 Νοεμβρίου 2018 μπορούν να αφαιρέσουν έως και 9.000 ευρώ από το εισόδημα που δήλωσαν για το 2017, ώστε να μη χάσουν το φετινό Μέρισμα επειδή πέρυσι δούλευαν και είχαν εισόδημα. Αν έχουν πάνω από 6 μήνες ανεργίας το 2018, προστίθενται επιπλέον 1.500 ευρώ «έκπτωσης» από το εισοδηματικό κριτήριο για κάθε μήνα ανεργίας επιπλέον του 6μήνου.

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ


Σχολιάστε εδώ