Π. Ν. Κρητικός: Η κοινωνία του φόβου

Π. Ν. Κρητικός: Η κοινωνία του φόβου

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ
και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής


Η κοινωνική απάθεια, η αδράνεια για όσα συμβαίνουν στην εποχή της διακυβέρνησης από τους ΚΑΡΑΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (αλήθεια, γιατί το ΚΙΝΑΛ παραβλέπει την τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης;) τους Καραμανλικούς Παπαγγελόπουλο – Παπακώστα και πολλούς άλλους κρυφούς είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που με ανησυχεί πολύ.

Αυτή η κοινωνία πρέπει να αφυπνισθεί, να ξεσηκωθεί. Και μόνο η νεολαία είναι εκείνη που μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Να ξεσηκώσει την κοινωνία. Αφού πρώτα ξεσηκώσει τον εαυτό της.

Η κοινωνία του φόβου και της αδράνειας. Η κοινωνία της μοιρολατρίας, της εσωστρέφειας, όπως διδάσκει η Ιστορία, δεν έχει προορισμό μακράς επιβίωσης. Για να ανακάμψει μια τέτοια κοινωνία, πρέπει να αφυπνισθεί. Και αφυπνιστής της κοινωνίας του λήθαργου είναι μόνο η νεολαία. Αρκεί να σκύψει μέσα της, στην ψυχή της, για να ανακαλύψει το χρέος της. Να συνειδητοποιήσει ότι τους αγώνες του έθνους, στη μακρά διαδρομή του, τους έκαναν πάντα οι νέοι, υπό την καθοδήγηση αποφασιστικής ηγεσίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

• Έφηβοι, αμούστακα παιδιά, πολέμησαν στις Θερμοπύλες, τη Σαλαμίνα, τον Μαραθώνα και τις Πλαταιές.

• Έφηβοι συγκρότησαν στρατιές του τρια­ντάχρονου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

• Αμούστακοι νέοι ήταν οι μαχητές των βυζαντινών αυτοκρατόρων. Φτεροπόδαροι νέοι με το γιαταγάνι και τη φουστανέλα μάχονταν στο Βαλτέτσι, τα Δερβενάκια και την Αλαμάνα με τον τριαντάχρονο Αθανάσιο Διάκο.

• Νέοι ήταν οι Μακεδονομάχοι των Βαλκανικών Πολέμων.

• Με το τραγούδι για τη λευτεριά οι έφηβοι κατατρόπωσαν τις ορδές των εισβολέων στο Αλβανικό Μέτωπο και αμέσως μετά στα βουνά και τις πόλεις έγραψαν με χρυσά γράμματα την Εθνική Αντίσταση.

• Νέοι πρωτοστάτησαν στους ανένδοτους αγώνες του Γεωργίου Παπανδρέου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

• Νέοι με τη φλόγα στην καρδιά αντιστάθηκαν στην ξενοκίνητη χούντα και έφτυναν στα μούτρα στα έκτακτα στρατοδικεία τους τυράννους.

• Τέλος, νέοι πύκνωσαν τις στρατιές της αλλαγής, με το τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό έργο, το οποίο ορισμένοι επίορκοι θέλησαν να αμαυρώσουν.

• Νέοι, σπάστε τους καναπέδες και βγείτε στον αγώνα. Πείτε ένα βροντερό «ΟΧΙ» στην κοινωνία του φόβου, της μοιρολατρίας και της παθητικότητας, γιατί μια τέτοια κοινωνία είναι προορισμένη να πεθάνει. Μόνο μια κοινωνία εξωστρεφής, δυναμική, δημιουργική, διεκδικητική, επαναστατική είναι προορισμένη να ζήσει.

• Νέοι, εσείς πρέπει να γίνετε πρωτοπορία, για να πάει η κοινωνία μπροστά. Να σωθεί η πατρίδα.

(Αφιερωμένο εξαιρετικά στη νεολαία του ΚΙΝΑΛ [ΠΑΣΟΚ]).


Σχολιάστε εδώ