Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι alter ego του Τόμσεν και θα εφαρμόσει πρόγραμμα ΔΝΤ – Σιγά μη φοβηθούμε

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι alter ego του Τόμσεν και θα εφαρμόσει πρόγραμμα ΔΝΤ – Σιγά μη φοβηθούμε

«Η ΝΔ θα εφαρμόσει πολιτική ΔΝΤ, χωρίς να είναι εδώ το ΔΝΤ»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, το προηγούμενο Σάββατο όπως γράφει το iefimerida.gr, ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν- μετά τη λήξη των μνημονίων- είναι η αποτύπωση των δικών μας προτεραιοτήτων, των δικών μας αξιών. «Εμείς πράγματι υπηρετούμε συγκεκριμένα συμφέροντα, συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα. Προτεραιότητα για μας είναι ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι μικροί και οι μεσαίοι επαγγελματίες. Κάνουμε πράξη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και δίνουμε τα πρώτα δείγματα γραφής. Και παίρνει μορφή το δίλημμα του Οκτώβρη του 2019», είπε.

«Περνάμε σε ένα πλαίσιο αναδιανομής υπέρ των ασθενέστερων». Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε πως «η  ΝΔ δεσμεύεται να εφαρμόσει πολιτική ΔΝΤ, μνημονιακό πρόγραμμα, χωρίς να είναι παρόντα τα μνημόνια» και συνέχισε λέγοντας: «Ποια είναι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ; Τι σημαίνει να περάσει ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους; Σημαίνει ότι οι πλούσιοι δήμοι θα κάνουν εκπτώσεις, ενώ οι φτωχοί ή θα τον κρατήσουν ίδιο ή θα τον αυξήσουν. Το αντίθετο από αυτό που είχαμε κάνει εμείς».

«Αν εκλεγεί ο Μητσοτάκης θα εφαρμόσει μνημόνιο οικειοθελώς»

Συνεχίζοντας την επίθεση στη ΝΔ, ανέφερε ότι « κ. Μητσοτάκης σχεδόν 1,5 χρόνο πριν δεν μίλησε τυχαία για 4ο μνημόνιο- κατέρρευσε με πάταγο και καταπλακώνει το αφήγημα της ΝΔ-ούτε ήταν αποτέλεσμα μιας τακτικής αστοχίας. Ήταν στρατηγική επιλογή συγκεκριμένων κύκλων εκτός και εντός της χώρας. Γι’ αυτό και έχει ετοιμάσει το πρόγραμμά του, ώστε να ανταποκρίνεται στο τέταρτο μνημόνιο. Θα έλεγε ότι εμείς το φέραμε, δήθεν με την ανικανότητά μας αλλά ότι αυτός έχει το know how για να το εφαρμόσει. Τους έμειναν στα χέρια και τα μνημόνια και οι πιστοληπτικές γραμμές στήριξης. Θέλει να το εφαρμόσει οικειοθελώς- αν εκλεγεί- χωρίς το άλλοθι της επιβολής των δανειστών».

Έλα, βρε πρωθυπουργέ, ας βάλει και ο Κυριάκος μερικά μέτρα! Τόσα φορτωθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια! Του Κυριάκου θα μας φοβίσουν;

 


Σχολιάστε εδώ