Τέσσερις Νεοδημοκράτες για… δήμαρχος!

Τέσσερις Νεοδημοκράτες για… δήμαρχος!

Συνωστισμός στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Πόσους υποψήφιους θα κατεβάσει η Νέα Δημοκρατία στον Δήμο Θεσσαλονίκης; Τυπικά έναν. Ουσιαστικά τέσσερις. Τουλάχιστον. Ένας επίσημος, ο Ν. Ταχιάος. Και τρεις αντάρτες: Γ. Ορφανός, Δ. Κούβελας και Π. Ψωμιάδης. Μύλος, με άλλα λόγια…

Η Πειραιώς ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες τη στήριξή της στον Ν. Ταχιάο και, απόντος του Γ. Μπουτάρη, κάνει σχέδια για ανακατάληψη του δήμου, που είχε για τετραετίες στο παρελθόν. Ακραιφνής Μητσοτακικός ο κ. Ταχιά­ος, από την εποχή του Κων. Μητσοτάκη, έχει μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση (δημοτικός σύμβουλος) αλλά και σε κομματικές θέσεις στη ΝΔ. Είχε ακολουθήσει την Ντ. Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία όταν εκείνη είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία. Τότε είχε ασκήσει δριμεία κριτική στον Αντ. Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι έχει μετατρέψει την παράταξη σε ένα «εθνικιστικό-ακροδεξιό μόρφωμα».

Ο Γ. Ορφανός, ο οποίος έχει εδώ και εβδομάδες ανακοινώσει την απόφασή του να διεκδικήσει τον δήμο, σχολίασε με θετικό τρόπο την υποψηφιότητα του κ. Ταχιάου, υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτή δεν αλλάζει τα σχέδιά του. «Δεν υπάρχει κάτι για να με σταματήσει», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του. Στις 10 Δεκεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση, θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη Θεσσαλονίκη.

Την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος έχει εκφράσει και ο Δ. Κούβελας (γιος του πρώην υπουργού και δημάρχου), με σημαντική αποδοχή στην πόλη. Τέλος, υπάρχει και ο Π. Ψωμιάδης, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει τον δήμο για να… συνεχίσει το έργο που έκανε στην πρώην Νομαρχία (Θεσσαλονίκης). «Έργο» που, ως γνωστόν, τον οδήγησε στις αίθουσες των δικαστηρίων και στο προαύλιο των φυλακών.


Σχολιάστε εδώ