“Μαύρο” από τους οπτικούς στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, σε αδιέξοδο οι ασφαλισμένοι

“Μαύρο” από τους οπτικούς στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, σε αδιέξοδο οι ασφαλισμένοι

Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να αποφάσισε να δώσει έως και τρεις μήνες παράταση στις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει μια προσωρινή λύση για τους ασφαλισμένους που δεν μπορούν να βρουν συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών, λόγω της άρνησης του κλάδου να συνάψει συμβάσεις με τον Οργανισμό, το αδιέξοδο όμως παραμένει και το τοπίο αναφορικά με το πως θα αποζημιώνονται τα γυαλιά οράσεως είναι θολό.

Οι οπτικοί εμμένουν στις θέσεις τους και αρνούνται να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, όπως γίνεται με τους υπόλοιπους παρόχους. Επί του παρόντος, η κατάσταση είναι χαοτική, όπως αναφέρουν. Από τον Οκτώβριο έχει αλλάξει το σύστημα προμήθειας οπτικών ειδών και οι ασφαλισμένοι μπορούν με ένα voucher να αγοράσουν οπτικά από συμβεβλημένα καταστήματα. Όμως το γεγονός πως η πλειονότητα των καταστημάτων οπτικών αρνείται να υπογράψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ έχει μπλοκάρει τη νέα διαδικασία.

Το κλίμα οξύνεται περαιτέρω. Στην τελευταία ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών –Οπτομετρών απευθυνόμενη προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, ανέφερε χαρακτηριστικά “τα οπτικά καταστήματα και οι οπτικοί-οπτομέτρες δεν τελούν σε εργασιακή σχέση εξάρτησης ή άλλη με τον Οργανισμό. Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε βλαπτικούς και καταστροφικούς όρους αποδεχόμενοι τις έωλες οικονομικές σας “εκτιμήσεις”. Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένως, ότι ο πανικός και η εμμονή είναι κακοί σύμβουλοι. Παρά ταύτα εμμένετε πεισματικά σχεδόν να ακολουθείτε αδιέξοδη πορεία. Δυστυχώς σε αυτή είσθε μόνοι σας. Δεν θα παρακολουθήσουμε τις αναλήθειες και τις απειλές, πολλώ δε μάλλον δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς”.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr


Σχολιάστε εδώ