Με τους ιερείς ο Κυριάκος

Με τους ιερείς ο Κυριάκος

-Θα καταργήσει τα μέτρα για τη μισθοδοσία και την περιουσία

Μπλόκο στις κινήσεις (αποφάσεις) του Αλ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά το εκκλησιαστικό ζήτημα επιχειρεί να βάλει ο Κυρ. Μητσοτάκης και «κλείνει το μάτι» σε ιεράρχες και κληρικούς εν όψει εκλογών.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας διαφωνεί με τα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση τόσο σε σχέση με την περιουσία όσο και με τη μισθοδοσία των κληρικών.
Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης τάχθηκε κατά της αλλαγής του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών που έχει κατά νου να επιβάλει η κυβέρνηση.

Δεν περιορίσθηκε ωστόσο εκεί, έκανε ένα βήμα πιο πέρα: Δεσμεύτηκε ότι στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας υλοποιήσει τα σχέδιά του αυτά η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα τα αναγνωρίσει, αλλά θα επαναφέρει άμεσα το υφιστάμενο μισθολογικό καθεστώς.

Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη διπλός: Αφενός να ματαιώσει τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού και αφετέρου να ενισχύσει ιεράρχες και κληρικούς, ούτως ώστε να α­ντιδράσουν με πιο δυναμικό τρόπο.

Όσον αφορά το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο κ. Μητσοτάκης είναι μεν υπέρ της αξιοποίησης, αλλά όχι τα έσοδα να κατευθύνονται στα κρατικά ταμεία, αλλά να διατίθενται για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία.

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι με την τακτική του αυτή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να προσεγγίσει τους κληρικούς και μέσω αυτών τα εκατομμύρια των πιστών ανά την επικράτεια, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση γενικότερα την Εκκλησία.

Στην Πειραιώς εκτιμούν, προσδοκούν για την ακρίβεια, αυτήν ακριβώς τη δυσαρέσκεια να την εκφράσουν έ­μπρακτα στις εθνικές εκλογές.

Παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, ο κ. Μητσοτάκης είναι σε ανοιχτή γραμμή με αρκετούς ιεράρχες και α­νταλλάσσει μαζί τους απόψεις για τα τρέχοντα και όχι μόνο ζητήματα.

Ιεράρχες που διαφωνούν σε… μόνιμη βάση με τον Αρχιεπίσκοπο και θεωρούν ότι λειτουργεί ως… κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα.

Τόσο τώρα στο ζήτημα της περιουσίας και της μισθοδοσίας των κληρικών όσο και σε αυτό με τα Σκόπια, όπου ο κ. Ιερώνυμος κράτησε αποστάσεις από την υπόθεση των συλλαλητηρίων.


Σχολιάστε εδώ