Το τουρκικό προξενείο και ο άθλιος ρόλος του

Το τουρκικό προξενείο και ο άθλιος ρόλος του

Στο κουρμπάνι που οργάνωσαν οι αλεβίτες της περιοχής Ρούσα στη Θράκη, παρά τις α­ντιδράσεις του τουρκικού προξενείου και των ψευδομουφτήδων, παραβρέθηκαν και οι δύο από τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Οι δύο βουλευτές είδαμε ότι απείχαν από τη γιορτή που έστησε το τουρκικό προξενείο για να τιμήσει τον Κεμάλ, όπου βεβαίως το παρών έδωσαν οι άλλοι δύο μειονοτικοί βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Ιλχάν Αχμέτ.

Από καιρό υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση στο εσωτερικό της μειονότητας. Μένει όμως να δούμε εάν θα μπορέσει να σπάσει αυτός ο επικίνδυνος εναγκαλισμός των εκπροσώπων της περιοχής, είτε σε βουλευτικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, με το τουρκικό προξενείο, που θέλει και επιδιώκει να χειραγωγεί τη μειονοτική ψήφο.


Το αλιεύσαμε από τα tourkikanea.gr και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Στο σίριαλ «Μαχητής», που παίζεται στην τουρκική τηλεόραση, δεν λείπουν οι πατριωτικές κορώνες, ενώ εντοπίσθηκαν αναφορές και στα «οράματα» του Ντενκτάς και του Σαδίκ…

Σε ένα από τα επεισόδια του σίριαλ, ένας συ­νταγματάρχης του Τουρκικού Στρατού υμνεί συγκινημένος τη συγκρότηση μιας στρατιωτικής μονάδας, που θα γίνει ο μεγάλος Τουρκικός Στρατός, που θα αποτελέσει την αρχή για την πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου των Μετεχάν, Μπιλγκέ Καγάν, Αλπαρσλάν, Πορθητή, Οσμάν Μπατούρ, Ραούφ Ντενκτάς, Σαδίκ Αχμέτ, Γκαγπίραλι Ισμαήλμπεϊ και Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Είπαμε, να τιμήσουν τον Σαδίκ για την προσφορά του στον τουρκισμό, αλλά να τον βάζουν στο ίδιο επίπεδο με τον Κεμάλ και τον Πορθητή…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ