Λοβέρδος: 15 πρωθυπουργοί έχουν κατηγορηθεί από τους αντιπάλους τους

Λοβέρδος: 15 πρωθυπουργοί έχουν κατηγορηθεί από τους αντιπάλους τους

«Πρέπει να κινηθούμε με σοβαρό­τητα και με συνείδηση πως είμαστε πολιτικοί σε ένα διαρκώς πολωμένο πολιτικό σύστημα με διχασμό – συγκρούσεις χωρίς όρια και διαρκείς προσπάθειες ηθι­κής εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων. Αρκεί να σκεφτούμε πως 15 πρωθυ­πουρ­γοί έχουν κατηγορηθεί από τους αντιπάλους τους. Χρήσιμη είναι η ανά­γνωση του σχετικού έργου του δικαστή Ν. Σοϊλεντάκη.

Μεταξύ αυτών, οι Αλέξανδρος Κου­μουνδούρος, Χαρίλαος Τρικούπης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Δημήτριος Γούναρης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Μητσοτάκης, Παναγιώτης Πικραμένος, Αντώνης Σαμαράς.
Ένα όχι κεντρικό θεσμικό – πολιτικό θέμα, η διαρκής πόλωση το έχει καταστήσει μεγάλο. Αρκεί να σημειωθεί πως ο πρώτος Εμφύλιος τον καιρό της Επανάστασης είχε ως ένα εκ των βασικών αιτίων τη δίωξη των υπουργών Περούκα, Μεταξά, Μαυρομιχάλη!».

(Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από την ομιλία του βουλευτή, πρώην υπουργού και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Ανδρέα Λοβερδου στη Βουλή, στην Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.)


Σχολιάστε εδώ