Λίστα με διώξεις κατά υπουργών του Τσίπρα φτιάχνουν στη ΝΔ

Λίστα με διώξεις κατά υπουργών του Τσίπρα φτιάχνουν στη ΝΔ

-Ποιοι είναι πρώτοι στη σειρά

Φάκελο με τα σκάνδαλα της περιόδου 2015 – 2019 συντάσσουν στη Νέα Δημοκρατία και στέλνουν σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι από την επομένη των εκλογών «τον λόγο θα έχει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Σπεύδουν πάντως να διευκρινίσουν ότι δεν θα ακολουθήσουν την πρακτική των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, που «πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα», αδιακρίτως και χωρίς στοιχεία, και ότι όλα θα γίνουν με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. «Όλα στο φως. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Δεν βιαζόμαστε, δεν θα μπούμε σε λογικές ρεβανσισμού και εκδικητικότητας», υπογραμμίζουν κορυφαία στελέχη.

Και προσθέτουν: «Όποια υπόθεση έχει προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και έχει ζημιώσει το Δημόσιο θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους και όποιους αναλογεί». Όπως εξηγούν, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να χειραγωγήσει ή να κατευθύνει τη δικαιοσύνη, θα της παράσχει όμως όλες τις αναγκαίες βοήθειες προκειμένου να φέρει σε πέρας το έργο της. Τη συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων για κάθε υπόθεση έχει αναλάβει ομάδα στελεχών με τη συνδρομή νομικών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχετικός φάκελος είναι ήδη ογκώδης και… φουσκώνει συνεχώς.

Περίοπτη θέση κατέχει η υπόθεση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης κατά το πρώτο -καταστροφικό (για την οικονομία)- εξάμηνο του 2015. Στο μικροσκόπιο θα μπουν οι χειρισμοί του πρωθυπουργού και ειδικότερα του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Χειρισμοί που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και στα capital controls με πολλαπλές συνέπειες για τη χώρα. Στον φάκελο θα περιληφθούν οι κατά καιρούς δηλώσεις-διαπιστώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που κατά την εκτίμησή τους η ζημιά για τη χώρα ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ. Για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου του 2015 ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει στη σύσταση ακόμη και στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Δεύτερη από πλευράς… ενδιαφέροντος υπόθεση είναι η περίπτωση της ΔΕΠΑ, σε σχέση με την εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη και την ευνοϊκή μεταχείριση (χρέη) που είχε τα τελευταία χρόνια. Από την Πειραιώς κάνουν λόγο για «καραμπινάτο σκάνδαλο», στο οποίο εμπλέκεται η… μισή κυβέρνηση και αγγίζει ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου. Την άποψή τους αυτή ενισχύει η αμηχανία και η έλλειψη αντίδρασης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Προς δικαστική διερεύνηση θα τεθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η αγορά προβληματικής (υπερχρεωμένης) εταιρείας από τα Σκόπια από τη ΔΕΗ, περιέργως λίγο καιρό πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από την Πειραιώς επιμένουν ότι η εξαγορά ζημίωσε τη ΔΕΗ και για τον λόγο αυτό τόσο η διοίκηση όσο και ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

Θέση στον φάκελο έχουν πάρει η… παλαιότερη υπόθεση με την παρ’ ολίγον πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, όπου σκοπεύουν να φέρουν σε θέση απολογούμενου τον σημερινό υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο, ο οποίος χειρίσθηκε απολύτως προσωπικά τις διαπραγματεύσεις. Τον κ. Καμμένο θα τον… συναντήσουν και σε μια δεύτερη υπόθεση, αυτή με τη διαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες, όπου διαπιστωμένα (από ευρωπαϊκές υπηρεσίες) υπάρχει σπατάλη και κακοδιαχείριση.

Στην Πειραιώς δεν έχουν καταλήξει ακόμη αν στα πρόσωπα που θα πρέπει να ελεγχθούν θα είναι και οι υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχουν ωστόσο στραμμένους τους προβολείς τους ειδικότερα στην περίοδο του Γ. Μουζάλα. Περίοδο κατά την οποία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, έγινε κανονικό πάρτι με τα κονδύλια και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) να αλωνίζουν.

Στον μακρύ κατάλογο με τα σκάνδαλα που συντάσσουν στη Νέα Δημοκρατία θα περιληφθεί μια σειρά από υποθέσεις, όπως, π.χ., η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο διαγωνισμός για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, οι αναθέσεις των οδικών έργων (Καλογρίτσας), καθώς και η περίπτωση της Attica Bank.

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ