Η προχειρότητα του νόμου δημιουργεί προβλήματα

Η προχειρότητα του νόμου δημιουργεί προβλήματα

Πρώτη φορά στα χρονικά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η Διοίκηση α­ντιμετωπίζει προβλήματα στην εφαρμογή ενός νέου νόμου, και συγκεκριμένα του νόμου για τις μετακινήσεις υπαλλήλων σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, εξαιτίας της προχειρότητας με την οποία η σημερινή ηγεσία προχώρησε στη δημιουργία και στις τροποποιήσεις της νομοθεσίας.

Η Διοίκηση παραδέχεται ότι, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων υποψηφιότητας και του αυξημένου αριθμού των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί στα ΓΤΕ Εξωτερικού, αδυνατεί να αντεπεξέλθει χρονικά στην επαλήθευση των στοιχείων που δηλώνουν οι υποψήφιοι σε σχέση με τον υπηρεσιακό τους φάκελο.

Αποφάσισε, λοιπόν, να συστήσει ομάδες εργασίας από συναδέλφους των υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση για μετακίνηση, προκειμένου να ανατρέξουν στους υπηρεσιακούς φακέλους και να προβούν στην επαλήθευση των στοιχείων τους. Η σύσταση των ομάδων αυτών προκάλεσε ήδη αντιδράσεις για τον κίνδυνο διαβλητότητας που εγκυμονεί η διαδικασία, καθώς και για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Η Διοίκηση της ΓΓΕΕ επικαλείται κάποιες διατάξεις του νόμου, είναι όμως σίγουρο ότι η παραβίαση της αρχής της προστασίας των προσωπικών δεδομένων θα επικρατήσει στα δικαστήρια.

[email protected]

Φωτό: dikaiologitika.gr


Σχολιάστε εδώ