Δ. Κουτσούμπας: Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά για τον νέο αιώνα

Δ. Κουτσούμπας: Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά για τον νέο αιώνα

-Πρόοδος δεν είναι ο καπιταλισμός αλλά ο σοσιαλισμός

Γενέθλια έχει το ΚΚΕ. Κλείνει 100 χρόνια δράσης και αγώνων κάθε μέρα. Στον δρόμο για καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Μπροστάρης το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα δίπλα στην εργατική τάξη.

Καθήκον μας είναι να διορθώσουμε αδικίες και λάθη που έγιναν σ’ αυτήν τη δύσκολη και μεγάλη πορεία στο διάβα ενός αιώνα, τονίζει σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και επισημαίνει ότι «πρόοδος τελικά δεν είναι ο καπιταλισμός αλλά ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός».

Με την είσοδο του ΚΚΕ στη δεύτερη εκατονταετία, ο γενικός γραμματέας του δίνει το στίγμα τής από δω και πέρα πορείας του κόμματος, που είναι καλύτερες μέρες ζωής και με Δημοκρατία σε κάθε βήμα. Τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας:
«Εγκαινιάζουμε τον νέο αιώνα έχο­ντας βάλει ψηλά τον πήχη, να γίνει το Κόμμα μας πιο ικανό, ώστε να συμβάλει στον αντιμονοπωλιακό – αντικαπιταλιστικό αγώνα, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία.

Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, κατανοούν ότι η μαχητική στάση του ΚΚΕ ήταν πραγματική ασπίδα προστασίας. Ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα χωρίς το ΚΚΕ. Όλους αυτούς τους καλούμε να πάρουν τη θέση τους στο κίνημα, στους αγώνες, να συμπορευτούν με τους κομμουνιστές. Για να ανοίξει ο δρόμος για ένα πραγματικά ευτυχισμένο αύριο με ειρήνη, ευημερία, ελευθερία, ισότητα».

Στέλνει και ένα ακόμη μήνυμα ο Γ.Γ. του ΚΚΕ: «Μοναδική δύναμη ανάσχεσης της Ακροδεξιάς είναι το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής πάλης, η ενίσχυση του εργατικού κινήματος και της κοινωνικής συμμαχίας, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η «χρήσιμη Αριστερά»…
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δ. Κουτσούμπας λέει: «Δεν ακολούθησε ούτε τον πρώτο ούτε τον δεύτερο ούτε τον τρίτο δρόμο. Ακολούθησε τον δρόμο, όπως ο ίδιος έχει πει, της ‘‘αναγκαίας προσαρμογής’’, προσαρμογής δηλαδή στα συμφέροντα του κεφαλαίου, θα συμπληρώναμε εμείς. Και έγινε η ‘‘χρήσιμη Αριστερά’’ για το σύστημα, αυτή που μπορεί να κάνει πιο αποτελεσματικά ό,τι δεν μπορεί να κάνει η ‘‘Δεξιά’’, όπως έλεγε και ο ιταλός μεγαλοβιομήχανος Ανιέλι».


Σχολιάστε εδώ