Πόσα κουράγια θα έχουν;

Πόσα κουράγια θα έχουν;

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΣΤΕΡΗ


Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι απόψεις, και από τα πλέον επίσημα χείλη, ότι στον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν παρεισφρήσει κακοποιά στοιχεία, συχνά από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, όπως και όπου τα τοποθετούν αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα. Μάλιστα.

Θα μας επιτρέψουν ωστόσο οι σεβαστοί άνδρες, αλλά μάλλον θεωρούν ότι ανακάλυψαν την Αμερική με τα λεγόμενά τους. Δεν εξηγείται αλλιώς… Αφού χρόνια τώρα γίνεται αυτό. Και με μπαχαλάκηδες, και με αλλοδαπούς, και με διάφορους εντός, εκτός και επί τα αυτά. Συνέχεια γίνεται.

Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός. Αλλού κρύβεται τούτη. Στο ότι, επίσης χρόνια τώρα, όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί καλύπτονται από την ανυπαρξία νομικού πλαισίου, ικανού να βάλει μία και καλή τέρμα στην ασυδοσία και την ανακατωσούρα. Γιατί όσο και αν μια ΠΑΕ συνεργαστεί, υποδείξει ενόχους, αφαιρέσει το εισιτήριο, εμποδίσει όσο μπορεί την είσοδό τους στην εξέδρα, πιστέψτε μας, την άκρη θα τη βρουν.

Μα αν κάποια καλόπαιδα συλληφθούν επιτόπου και δεν βγουν μετά από μία-δύο-τρεις ημέρες ή και ώρες ακόμη, αλλά η έφεσή τους δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, να δούμε μετά πόσα κουράγια θα έχουν οι ομοϊδεάτες τους για νταηλίκι. Βούληση πρέπει να υπάρχει. Και σχέδιο. Μη λέμε τα ίδια. Αλλιώς τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Και τα χειρότερα έρχονται.

Φωτο απο τα επισόδεια στο ΟΑΚΑ στον αγώνα ΑΕΚ-ΑΓΙΑΞ


Σχολιάστε εδώ