Οργή Καραμανλή κατά Γεννηματά

Οργή Καραμανλή κατά Γεννηματά

-Ενοχλημένος ο πρώην πρωθυπουργός από την… αφωνία του Μητσοτάκη
-Δεν θέλει να τα χαλάσει με το ΚΙΝΑΛ, εν όψει μετεκλογικής συνεργασίας

Έξω φρενών με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής εμφανίζεται ο Κ. Καραμανλής, για την προσπάθειά της να τον εμπλέξει στην πολιτική διαμάχη με την κυβέρνηση και σ’ αυτόν τον αέναο κύκλο σκανδαλολογίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με την προσπάθεια της Φ. Γεννηματά να συνδέσει την κυβέρνησή του με την υπόθεση του C4I, την προμήθεια του οποίου αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κ. Σημίτη.

Προσπάθεια στην οποία έφτασαν στο σημείο να εμπλέξουν ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο. Καραμανλικά στελέχη σημειώνουν ότι οι κινήσεις των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής αποτελούν αντιπερισπασμό -και δη αποτυχημένο- στις δικαστικές εξελίξεις σχετικά με τον κ. Σημίτη και την απόφαση για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Επισημαίνουν δε ότι με τον τρόπο αυτό ασκούν πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψουν δυσμενείς εξελίξεις όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Σημίτη, κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το Κίνημα Αλλαγής εν όψει εκλογών.

Την ίδια στιγμή βουλευτές και στελέχη προσκείμενα στον Κ. Καραμανλή εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη στάση που τηρεί στην υπόθεση αυτή η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Την «αφωνία» του Κυρ. Μητσοτάκη και την άρνησή του να υπερασπιστεί όχι μόνο τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων αλλά και την αξιοπιστία της παράταξης.

Αφήνει αναπάντητες τις κατηγορίες ηγετικών στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, ακόμη και τις βαρύτατες καταγγελίες της Φ. Γεννηματά περί «δεξιού παρακράτους» που συνεργάζεται με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων.

Στην Πειραιώς κάνουν συστηματικά πως δεν ακούνε. Είναι προφανές ότι δεν θέλουν να υπερασπιστούν τον Κ. Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του. Και να ‘ταν μόνον αυτό. Κορυφαία στελέχη, προεξάρχοντος του Άδ. Γεωργιάδη, «δίνουν μάχη» στα Μέσα Ενημέρωσης και στα social media υπερασπιζόμενοι τη διακυβέρνηση του Κ. Σημίτη. Και όλα αυτά, η «αφωνία» του κ. Μητσοτάκη, η συνηγορία του κ. Γεωργιάδη προς τον κ. Σημίτη, αποσκοπούν σε ένα και μόνο πράγμα: Να μη… δυσαρεστηθούν στο Κίνημα Αλλαγής και να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για κυβερνητική συνεργασία στην περίπτωση που η ΝΔ δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές.


Σχολιάστε εδώ