Ο ένας στους τρεις Ευρωπαίους αγνοεί το Ολοκαύτωμα!

Ο ένας στους τρεις Ευρωπαίους αγνοεί το Ολοκαύτωμα!

Ανατριχιαστικά τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε στην Ευρώπη και παρουσίασε το CNN και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Το 1/3 των ευρωπαίων πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε στην καλύτερη περίπτωση πως ξέρει πολύ λίγα πράγματα για το Ολοκαύτωμα ή, στη χειρότερη, δεν είχε ακούσει ποτέ γι’ αυτό.

Την έρευνα έκανε το CNN σε συνεργασία με την ComRess και σ’ αυτήν απάντησαν 7.092 άτομα από την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και τη Σουηδία.

Στη Γαλλία ειδικά, το 20% των ερωτηθέντων, ηλικίας από 18 έως 34 χρονών, δεν είχε ακούσει ποτέ για το Ολοκαύτωμα.

Αυτό όμως δεν είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο.

Σε ανάλογη έρευνα στις ΗΠΑ το 11% των πολιτών δήλωσε πως δεν είχε ακούσει καν για το Ολοκαύτωμα, ενώ πάνω από το 40% δεν γνώριζε ότι υπήρξε το Άουσβιτς.
Παρόλη την άγνοιά τους, το 62% των Ευρωπαίων που απάντησαν στην έρευνα δηλώνει ότι οι μνήμες από το Ολοκαύτωμα πρέπει να υπάρχουν για να διασφαλίζουν ότι τέτοια φρικτά γεγονότα δεν θα ξανασυμβούν στο μέλλον, ενώ το 44% παραδέχεται ότι στις χώρες τους ο αντισημιτισμός είναι μεγάλο πρόβλημα, με το 18% να κατηγορεί τους ίδιους τους Εβραίους γι’ αυτό.

Ανατριχιαστικά τα ευρήματα της έρευνας, αλλά να μην ξεχνάμε πόσα «Ολοκαυτώματα» έχουν γίνει τα νεότερα χρόνια, με τελευταίο αυτό της Υεμένης…

Φωτό: happycity-blog.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ