Χάρη στον Τάσσο Παπαδόπουλο, η Κύπρος δεν έγινε από κράτος, κοινότητα…

Χάρη στον Τάσσο Παπαδόπουλο, η Κύπρος δεν έγινε από κράτος, κοινότητα…

-Τότε ο Σημίτης, ως πρωθυπουργός, ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν

Ακούω τις τελευταίες μέρες, στους ύμνους μεγαλοδημοσιογράφων για τον πρώην πρωθυπουργό μας Κώστα Σημίτη και στα σχόλια για το… κυνηγητό που του κάνει ο Τσίπρας, ότι πέρα από τον… σταυρό που σηκώνει για το δάχτυλο που παραέβαλαν στο μέλι, του φορτώνουν του ανθρώπου και το περιβόητο σκάνδαλο του C4I, αλλά ξεχνούν ότι έβαλε την Κύπρο στην ΟΝΕ.

Σε πολύ βαθύ ύπνο έχουν πέσει. Αν δεν ήταν ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, η Κύπρος μας δεν θα είχε μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Τάσσος, όπως τον φώναζαν οι Κύπριοι, ξεγέλασε τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ότι στο δημοψήφισμα θα περνούσε το περιβόητο Σχέδιο Ανάν, το οποίο προέβλεπε δύο κράτη.

Οι κάλπες, όμως, έκρυβαν τη μεγάλη έκπληξη για τον Κόφι Ανάν. Ο λαός της Κύπρου είπε «Όχι» στο Σχέδιο και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έσουρνε τα εξ αμάξης στον Τάσσο Παπαδόπουλο, όμως η Κύπρος είχε προεισπράξει την ένταξή της στην ΕΕ.

Εκείνη τη μεγάλη εξέλιξη αφορούσε η συγκλονιστική φράση του γενναίου Προέδρου της Κύπρου μας:

– Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα…

Το πού θα ήταν η Κύπρος αν περνούσε το Σχέδιο Ανάν, υπέρ του οποίου είχε ταχθεί αναφανδόν ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, οι… λιβανιστές του το… ξεχνούν.


Σχολιάστε εδώ