Πόλεμος και Ειρήνη ΙΙΙ

Πόλεμος και Ειρήνη ΙΙΙ

Παρασκευή 7.12.2018, 20:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χ. Λαμπράκης


Η πρώτη μίλησε για συγκρούσεις, μέσα και από τη συναρπαστική μαγεία της 7ης Τέχνης. Η δεύτερη συγκίνησε, βαθιά, αναβιώνοντας τα συναισθήματα και την ένταση ενός πεδίου μάχης. Η τρίτη Συναυλία του Κύκλου «Πόλεμος και Ειρήνη» έρχεται να κλείσει αυτό το αφιέρωμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στη Μνήμη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας. Μία βραδιά που ανοίγει με το δραματικό «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.24 σε ντο ελάσσονα, Κ.491» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, με σολίστ τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη. Ολοκληρώνεται με τη μνημειώδη Συμφωνία αρ.7 σε ντο μείζονα, έργο 60 «του Λένινγκραντ» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς- που υμνεί τις αρχετυπικές αξίες της ειρήνης και της ελευθερίας. Στο πόντιουμ επιστρέφει, ο πολυβραβευμένος αρχιμουσικός Φρανκ Μπέερμαν.

Το σχόλιο του σολίστ:
“Από μικρός κατανοούσα τον κόσμο μέσα από τους ήχους. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι η μουσική μπορεί να κάνει την ψυχή να πάλλεται, με εργαλείο τις οργανωμένες συχνότητες. Δημιουργία επί σκηνής, λοιπόν, για εμένα είναι η ζωντανή οργάνωση συχνοτήτων ώστε αυτές να συντονιστούν με τις ψυχές των ακροατών και να τις πάλλουν.”

Το σχόλιο του μαέστρου:
“Είμαι ευτυχής που επιστρέφω στην Αθήνα για να διευθύνω την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με την οποία έχουμε αποκτήσει –θεωρώ- θαυμάσια επικοινωνία. Μας συνδέει η προσπάθεια να εξελίσσουμε τις επιδόσεις μας μέσα από την αλληλεπίδραση και το συντονισμό.”


Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ AΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756–1791)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.24 σε ντο ελάσσονα, Κ.491

ΝΤΜΙΤΡΙ ΣΟΣΤΑΚΟΒΙΤΣ (1906–1975)
Συμφωνία αρ.7 σε ντο μείζονα, έργο 60 «του Λένινγκραντ»

ΣΟΛΙΣΤ
Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, πιάνο 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Φρανκ Μπέερμαν

Ώρα: 19:45
> Δωρεάν εισαγωγική ομιλία του Νίκου Λαάρη για τους κατόχους εισιτηρίων


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμές εισιτηρίων: 25€, 15€, 10€ και 5€ (εκπτωτικό)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόγραμμα Συναυλιών Κ.Ο.Α. 2018 – 2019

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Τ. 210 7257601-3
www.koa.gr


Σχολιάστε εδώ