Τσίπρας: Οι παρεμβάσεις μας τις πρώτες 100 ημέρες μετά το τέλος των μνημονίων, είναι ενδεικτικές. Και είναι μόνο η αρχή… (βίντεο)

Τσίπρας: Οι παρεμβάσεις μας τις πρώτες 100 ημέρες μετά το τέλος των μνημονίων, είναι ενδεικτικές. Και είναι μόνο η αρχή… (βίντεο)

«Η αποκατάσταση των αδικιών και η κοινωνική ανασυγκρότηση θα συνεχιστούν με ακόμα πιο γοργά βήματα».

Mε παρέμβαση στη Βουλή κατά τη συζήτηση των τροπολογιών για τη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά για τις πρώτες 100 ημέρες εκτός μνημονίου και αναφέρθηκε για τους στόχους του μετά από τις επερχόμενες εκλογές τον Οκτώβριο του 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις “πρώτες πραγματικά δικές μας 100 μέρες και είναι αυτές που κλείνουμε αύριο. 100 ημέρες από την έξοδο από τα μνημόνια”!

“Ελάτε να δούμε στις 100 αυτές ημέρες το τι κάναμε. Ένα μικρό απολογισμό τον οποίο και αμφισβητήσατε λέγοντας ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών!

> Νομοθετήσαμε την αποκατάσταση της αδικίας με την απόδοση των αναδρομικών στους ένστολους και τους δημόσιους λειτουργούς.
> Προχωρήσαμε στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες
> Νομοθετούμε την μείωση του ΕΝΦΙΑ για πάνω από 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας
> Προχωρούμε στην μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων
> Καταθέτουμε και σύντομα διανέμουμε κοινωνικό μέρισμα 1,4 εκατ. νοικοκυριά

Και συνεχίζουμε με την κατάργηση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων – Με μέτρα ενίσχυσης των φτωχών διαστρωμάτων – Συνεχίζουμε έως ότου η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων να αισθανθεί την έξοδο της χώρας από αυτή την εφιαλτική οχταετία”. Και συνέχισε:


 Αυτές οι 100 ημέρες είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχιστούν και με τη θέληση του ελληνικού λαού και μετά τον Οκτώβριο του 2019 έχοντας υπογράψει μαζί του το δικό μας μνημόνιο…


Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με αφορμή το τις πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με τελευταία την σύλληψη της ηγεσίας του δικτύου ενεχυροδανειστηρίων “Ριχάρδος”: Ο Ριχάρδος “είχε ξεζουμίσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας”.

Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε ότι το δίκτυο “Ριχάρδος” “είχε ξεζουμίσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας”, οι οποίοι λόγω της κρίσης και των Μνημονιακών μέτρων είχαν αναγκαστεί “να ξεπουλήσουν τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας” για ένα προσωρινό βοήθημα.

Οι εμπνευστές του ΕΝΦΙΑ οδήγησαν τους πολίτες στα χέρια λαθρεμπόρων χρυσού, σημείωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «εγκληματίες με τα λευκά κολάρα» και σχολιάζοντας πως δε θα έχει τη χαρά να δεχθεί για καιρό ερωτήσεις για την ασφάλεια από Μητσοτάκη.

Παρέμβαση στη Βουλή κατά τη συζήτηση των τροπολογιών για τη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ.


Σχολιάστε εδώ