Εικόνα ρήγματος παρουσιάζει ο χώρος στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας

Εικόνα ρήγματος παρουσιάζει ο χώρος στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας

Όλοι εναντίον όλων με «καρφιά» και διαψεύσεις

Εικόνα ρήγματος παρουσιάζει ο χώρος στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς – παρά την κινητικότητα και τις δηλώσεις καλών προθέσεων – το σενάριο να βρεθούν κάτω από κοινό πολιτικό φορέα οι διάφοροι επικεφαλής των σχημάτων του χώρου μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Η πρόσφατη αναφορά του Δημ. Καμμένου, που μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο συγκρότησαν τη Δύναμη Ελληνισμού, για τη συγκρότηση ενός φορέα, ο ηγέτης του οποίου θα προέκυπτε από… δημοσκόπηση, εκλήφθηκε ή ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία συγκρότησης ενός Συνασπισμού της Δεξιάς. Αυτό, ωστόσο, πριν αρχίσουν οι διαψεύσεις.

Τόσο ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, με τη Νέα Δεξιά, όσο και ο κ. Κυρ. Βελόπουλος, με την Ελληνική Λύση, διέψευσαν την ανακοίνωση του κ. Καμμένου και διευκρίνισαν πως δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις, πολλώ δε μάλλον συμφωνία, με τον επικεφαλής της Δύναμης Ελληνισμού.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι συζητήσεις υπήρξαν και, ενδεχομένως, να υπάρξουν και στο μέλλον. Ωστόσο, ουδείς μοιάζει – στην παρούσα φάση – πρόθυμος να υποστείλει το αρχηγικό του λάβαρο. Αντιθέτως, περισσεύει η υπερβολή ως προς τα… κουκιά που μπορεί να φέρει ο καθένας στο υποτιθέμενο εκλογικό ταμείο, το οποίο πάντως για κανένα από αυτούς τους κομματικούς σχηματισμούς δεν έχει μετρηθεί στην κάλπη.

Οι διαψεύσεις Κρανιδιώτη – Βελόπουλου

Πάντως, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, επέμεινε πως καμία συζήτηση δεν έγινε με τον Δ. Καμμένο: «Σας ενημερώνω, καθ’ ό,τι αφορά εμένα και την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, πως αυτά που είπε ο Δημήτρης Καμμένος περί κόμματος με μας, Βελόπουλο, Καρατζαφέρη κι αυτόν, είναι κοινές παπάτζες. Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ έχει κάνει μια προφορική συμφωνία μόνον με τον Κυρ. Βελόπουλο. Εφόσον τηρήσει τον λόγο του και γίνει γραπτό κείμενο, όπως επιβάλλει ο εκλογικός νόμος, αυτό θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας. Αν όχι, αν υπαναχωρήσει, θα συνεχίσουμε τον βαθιά πολιτικό και ιδεολογικό δρόμο μας με πρώτο στόχο τις Ευρωεκλογές».

Διαβάστε περισσότερα στο newpost.gr


Σχολιάστε εδώ