Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση 21 εκατομμυρίων ανθρώπων από τα σπίτια τους

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση 21 εκατομμυρίων ανθρώπων από τα σπίτια τους

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΚΟ «Ίδρυμα Περιβαλλοντολογικής Δικαιοσύνης», σε παγκόσμιο επίπεδο τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση 21 εκατομμυρίων ανθρώπων από τα σπίτια τους.

Οι ισχυρές καταιγίδες, οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές αυξάνονται τόσο σε συχνότητα όσο και σε επικινδυνότητα, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα, κάθε χρόνο από το 2008, 59.600 άτομα κάθε μέρα και 41 κάθε λεπτό αναγκάζονται να απομακρύνονται από τα σπίτια τους επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό ή δεν μπορούν να εργαστούν ή να καλλιεργήσουν στις περιοχές τους.

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα του Ιδρύματος, πριν από μία δεκαετία ο τυφώνας «Κατρίνα» άφησε πίσω του περισσότερους από 800.000 αστέγους, κόστισε τη ζωή σε 1.830 άτομα και προκάλεσε καταστροφές σε έκταση μεγαλύτερη από 230.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει η μεγαλύτερη αναγκαστική μετανάστευση ανθρώπων στην αμερικανική ιστορία.

Κτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου, η ΜΚΟ ζητάει από τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να αναλάβουν δράση.

Ο Πρόεδρος Τραμπ το κατάλαβε;


Σχολιάστε εδώ