Δουλειά δεν έχουν;

Δουλειά δεν έχουν;

Κάτι διαφορετικό πρέπει να γίνει με τη λειτουργία του Ανώτατου Πειθαρχικού. Σας είχαμε πει για τις υποθέσεις, εντελώς άδικες και οι δύο, της παραπομπής των πρέσβεων Λουκάκη και Αϋφαντή.

Για να επιληφθούν των δύο υποθέσεων ταξίδεψαν στην Αθήνα ο πρέσβης Πέτρος Μαυροειδής από την Άγκυρα, η Κατερίνα Μπούρα από το Αμπού Ντάμπι και από το Λονδίνο ο Δημήτριος Καραμήτσος – Τζιράς. Το τριήμερο – τετραήμερο που έλειψαν από τα πόστα τους για να συμμετάσχουν στο Πειθαρχικό δεν το σκέφτεται κανείς; Δεν υπάρχει θέμα με το να μένουν ακέφαλες ολόκληρες πρεσβείες για να παριστάνουν οι επικεφαλής πρέσβεις τους… δικαστές;


Διαβάζω δηλώσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις για τους «Ρωμιούς της Πόλης», οι οποίες όλο και πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα. Και όπως μας υπενθύμισε ένας έμπειρος στα της Πόλης, ο Δημήτρης Καλούμενος, ο φωτογράφος του πο­γκρόμ του ’55, έλεγαν «βρώμικους» όσους ήθελαν να κρατάνε αυτό το υποκοριστικό (Ρωμιός), αντί το Έλληνας…


Με την ευκαιρία, κάτι πήρε το μάτι μας για μια εκδήλωση που οργάνωσε η κατ’ εξοχήν οργάνωση προώθησης των στόχων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η ΤΙΚΑ, με τη φιλοξενία ομογενών που είχαν χρόνια να επισκεφθούν την Πόλη και τα σπίτια τους, απ’ όπου τους ξερίζωσε η πολιτική εθνοκάθαρσης που εφάρμοσε για δεκαετίες η Τουρκία.

Η ΤΙΚΑ διαθέτει άφθονο χρήμα και με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν της στοιχίζει και πολλά η επιχείρηση διείσδυσης, με κάθε τρόπο, στη χώρα μας.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ