Στη Γάζα 2.000.000 ζουν  στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου

Στη Γάζα 2.000.000 ζουν στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου

-Τονίζει σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος Atallah Hanna, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

«Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τρομοκράτες. Ο παλαιστινιακός λαός καταδικάζει την τρομοκρατία. Είναι ένας λαός που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή και αγωνίζεται για την ελευθερία, την ισότητα, την ευημερία, το δικαίωμα επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους και την άρση αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Είναι ένας λαός που υφίσταται διωγμό με σκοπό την αλλαγή της ταυτότητάς του», επισημαίνει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος Atallah Hanna, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο έστειλε στην εκδήλωση της ΠΕ της ΛΑΕ Ν. Σμύρνης με θέμα «Πολυτεχνείο ’73 – Παλαιστίνη 2018: Για λευτεριά και δικαιοσύνη».

Και καταλήγει τονίζοντας: «Ο παλαιστινιακός λαός ξέρει να θυσιάζεται, μπορεί όμως και να διδαχθεί πολλά από τους Έλληνες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, όπως στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Έχει χυθεί αίμα για να γίνει κάποτε η Παλαιστίνη ένα υποδειγματικό κράτος με παράδοση και πολιτισμό. Κράτος που να σέβεται τους πάντες χωρίς διακρίσεις.

Στη Γάζα 2.000.000 Παλαιστίνιοι ζουν στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου. Διαβιούν με συνθήκες χειρότερες από αυτές των πιο φτωχών λαών του κόσμου».

Φωτο: ieriplektani.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ