Παλικάρι ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Παλικάρι ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

-Όχι στον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας -Οι κληρικοί δεν είναι λάδι για να επιδοτούνται

Έχει κότσια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και δεν διστάζει να πει αυτά που πιστεύει, ακόμη κι αν πηγαίνει κόντρα στη γραμμή του κόμματός του. Και το έδειξε διαφωνώντας δημόσια στη σύγκρουση της κυβέρνησης με την Εκκλησία, με στόχο να κοπεί κάθε δεσμός στον βωμό του χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δηλώνει ευθέως ότι δεν πρέπει να γίνει ο διαχω­ρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Και οι λόγοι είναι οι εξής:
1) Κατ’ αρχάς, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον οθωμανικό ζυγό δεν υπήρχε κράτος, υπήρχε όμως Εκκλησία, το ίδιο και Μακεδονία, Δωδεκάνησα, πριν από το 1912, 1913 και πριν από το 1947.
2) Μιλάνε κάποιοι για ευρωπαϊκό κε­κτημένο. Ξεχνούν ότι στους καθολικούς ήταν απαραίτητος ο διαχωρισμός γιατί υπήρχε το Βατικανό, που είναι κράτος.
3) Στους προτεστάντες ήταν απαραίτητος ο διαχωρισμός γιατί οι προτεστάντες έπρε­πε να αμυνθούν έναντι του εχθρικού κράτους τους.
4) Στο Ιράν, παρότι υπήρχε διαχωρισμός, είδαμε το φαινόμενο Χομεϊνί.
5) Στην Αμερική, ενώ υπάρχει διαχω­ρισμός, υπάρχει θρησκευτικός φανατισμός.
6) Στην Αγγλία, όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός, υπάρχει πλήρης ισορροπία.

Με θάρρος, ο Γιάννης Μιχελογιαννά­κης προχωράει και παραπέρα. Λέει ευθέως ότι «η Εκκλησία δεν χρωστάει στο κράτος, δεν θα παίξει κανείς με τη μονιμότητα των κληρικών, οι οποίοι δεν είναι λάδι για να επιδοτούνται, και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η Εκκλησία της Κρήτης ως παρείσακτη».


Σχολιάστε εδώ