Κλειστές οι πόρτες του Κυριάκου στους βουλευτές

Κλειστές οι πόρτες του Κυριάκου στους βουλευτές

-Πολλά τα παράπονα και οι γκρίνιες

Σε «άβατο» για τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχει εξελιχθεί το γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη. Τα δεκάδες αιτήματα για κατ’ ιδίαν συνάντηση μένουν για εβδομάδες ή και μήνες αναπάντητα, ενώ η απάντηση που… παγίως εισπράττουν όσοι τηλεφωνούν στο γραφείο του και ζητούν ραντεβού μαζί του είναι ότι «το πρόγραμμα του προέδρου είναι επιβαρυμένο, δεν έχει χρόνο».

Οι βουλευτές είχαν εξαρχής δυσκολία στο να συναντήσουν τον κ. Μητσοτάκη, τελευταία ωστόσο -σύμφωνα με μαρτυρίες- τα πράγματα έχουν σαφώς χειροτερεύσει.

Το γραφείο του είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστο. Βουλευτές με μακρά θητεία στη Βουλή επισημαίνουν ότι πάντα υπήρχαν δυσκολίες στο να συναντήσουν τον εκάστοτε αρχηγό του κόμματος, αλλά «η κατάσταση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή δεν έχει προηγούμενο»!

Τονίζουν επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να συναντήσουν τον κ. Μητσοτάκη ακόμη και αν πρόκειται για κάποιο σοβαρό ζήτημα. Συνήθως τους παραπέμπουν στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τσιάρα, ο οποίος ωστόσο δεν έχει καμία εξουσία και απλώς «μεταφέρει το… γράμμα στον κ. Μητσοτάκη», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Η δυσφορία των βουλευτών (στελεχών) είναι έντονη διότι γνωρίζουν ότι ενώ εκείνοι δεν καταφέρνουν να σπάσουν το «άβατο» και να τον συναντήσουν, υπάρχουν ορισμένοι βουλευτές που έχουν το προνόμιο να τον δουν και να συνομιλήσουν μαζί του σχεδόν σε καθημερινή βάση. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει φτιάξει μια ομάδα ανθρώπων και προτιμά να ακούει μόνον αυτούς και κανέναν άλλον», σημειώνουν.

Παράλληλα, στη διάρκεια της εβδομάδας, την πόρτα του γραφείου του περνούν με… ευκολία δημοσιογράφοι, τεχνοκράτες, παράγοντες από τον χώρο των επιχειρήσεων κ.ά. Κατά καιρούς βουλευτές έχουν εκφράσει τα παράπονά τους είτε στον Κ. Τσιάρα είτε κατευθείαν στο γραφείο του στην Πειραιώς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το «άβατο» παραμένει… «άβατο».


Σχολιάστε εδώ