Εκλογή από την πρώτη Κυριακή ο στόχος του Γιάννη Μώραλη

Εκλογή από την πρώτη Κυριακή ο στόχος του Γιάννη Μώραλη

-Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Κορκίδη ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο

Πλώρη για επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή έχει βάλει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, που μετά την αποχώρηση Κορκίδη και την απροθυμία στελεχών της ΝΔ να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο απέναντί του θεωρεί ότι, χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο, είναι εφικτός ο στόχος να υπερβεί το 50% από την πρώτη Κυριακή, ώστε να επανεκλεγεί και να μη χρειασθεί δεύτερος γύρος ή τουλάχιστον να διασφαλίσει ένα ποσοστό γύρω στο 42%-45%, ώστε να διαθέτει ισχυρή ομάδα στο δημοτικό συμβούλιο, δεδομένου ότι οι σύμβουλοι θα εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή και δεν θα υποχρεωθεί σε συνεργασίες μετεκλογικά, για να διοικήσει τον δήμο και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Άλλωστε οι εξελίξεις τον ευνοούν. Πέρα από τη μη συμμετοχή της ΝΔ στις εκλογές, όπως διαφαίνεται μέχρι στιγμής, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφενός βρίσκεται σε… ελεύθερη πτώση και αφετέρου δεν μπορεί να βρει αξιόλογο επικεφαλής. Υπάρχει δηλαδή ένα πλήρες αδιέξοδο και μάλλον τη λύση θα δώσει η ηγεσία του κόμματος, που θα υποχρεώσει κάποιο στέλεχος να τεθεί επικεφαλής.

Το ΚΚΕ είναι πάντα μια σταθερή δύναμη με ελάχιστες αυξομειώσεις, ενώ η Χρυσή Αυγή, που ετοίμαζε δυνατό ψηφοδέλτιο, του οποίου επικεφαλής θα ήταν, όπως είχε ακουστεί, ο Στιβ Γιατζόγλου, τελικά επέλεξε να χαμηλώσει τους τόνους και να κατεβάσει συνδυασμό απλής παρουσίας. Το κόμμα οδηγήθηκε σ’ αυτήν την επιλογή γιατί αποφάσισε -όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες- να μπει δυναμικά στη μάχη του Δήμου Αθηναίων, όπου θεωρεί ότι έχει πιθανότητα να διεκδικήσει κάτι καλό με τον Κασιδιάρη επικεφαλής. Στην Περιφέρεια Αττικής φιλοδοξεί να διεκδικήσει την τρίτη θέση, με τον Παναγιώταρο σφήνα σε Σγουρό και Δούρου, μιας και ο Γιώργος Πατούλης θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Αν δεν κατέβει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος έκανε μια συγκέντρωση, κυρίως με στελέχη του, πριν από δέκα μέρες, σε ταβέρνα των Καμινίων, όπου απέφυγε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, τότε ο Γιάννης Μώραλης ουσιαστικά θα… παίζει στις εκλογές περίπου μόνος του! Και η αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή, με την στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν είναι πια ακατόρθωτη. Ήδη ο Μώραλης ανακοίνωσε τη συμμετοχή στον συνδυασμό του τεσσάρων επώνυμων και επιτυχημένων επαγγελματικά Πειραιωτών, που προέρχονται από τη ΝΔ, αλλά και του Ιωσήφ Βουράκη, που στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί ως ανεξάρτητος, και ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Οι νεοδημοκράτες υποψήφιοι είναι ο Γιάννης Βοϊδονικόλας, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά και Νήσων, Τάσος Μαρκαριάν, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο οποίος διασφαλίζει και τις ψήφους του αρμενικού στοιχείου της πόλης, ο Γρηγόρης Βήχος, μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, και η Μαρία Γκουτζαμάνη, αρχαιολόγος, υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά και Νήσων.


Σχολιάστε εδώ