Χαμόγελα αλλά και προβληματισμός στον ΠΑΟΚ

Χαμόγελα αλλά και προβληματισμός στον ΠΑΟΚ

-Η αρχή είναι καλή, αλλά στην Τούμπα φοβούνται μη φθάσουν στην πηγή και δεν πιουν νερό…

Καθαρό προβάδισμα από τους διώκτες του έχει πια αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, με τη συμπλήρωση κιόλας του 1/3 του πρωταθλήματος.

Με εμφανίσεις άλλοτε πιο λαμπερές και άλλοτε όχι, που ωστόσο -στο σύνολό τους σχεδόν- χαρακτηρίζονται από έναν κυνικό, θαρρείς, επαγγελματισμό, οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται να αγγίζουν, περισσότερο από ποτέ φέτος, το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από το μακρινό πλέον 1985 και τρίτο συνολικά στην ιστορία τους. Θα τα καταφέρουν όμως ή -όπως πέρυσι- θα φτάσουν στην πηγή και νερό δεν θα πιουν;

Θα παρατηρήσει κάποιος ότι πέρυσι έγιναν πολλά και διάφορα, που ελάχιστη σχέση έχουν με τα αμιγώς ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Δεν θα διαφωνήσουμε. Γι’ αυτό και φέτος οι Θεσσαλονικείς έχουν φροντίσει μέχρι τώρα να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα. Από εκεί και πέρα, όμως, για να πάρουν άριστα στο μεγαλεπήβολο εγχείρημά τους, οφείλουν να παραμείνουν σεμνοί και προσγειωμένοι. Και οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής και οι διοικούντες.

Έχει βαριά φανέλα ο ΠΑΟΚ και ιστορία σεβαστή για να αμαυρώνεται το όνομά του από φαινόμενα φιλαυτίας, αλαζονείας και αμετροέπειας. Και το βέβαιο είναι τούτο: Όσο πιο χαμηλά κρατήσουν την μπάλα στην Τούμπα και αποκλειστικά μέσα στο γήπεδο, τόσο πιο πολύ θα προσεγγίσουν τον μύχιο πόθο τους.

Μικρή σημασία έχει να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Στην ίδια χώρα ζούμε και λίγο πολύ καταλαβαινόμαστε. Το μείζον για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι να αξιοποιήσει 100% τη δυναμική του και αφήνοντας απ’ έξω κάθε τι παράταιρο να πετύχει εντέλει τον σκοπό του, κάνοντας υπερήφανους αυτούς που τον αποτελούν και, βεβαίως, εκείνους που τον υποστηρίζουν.


Σχολιάστε εδώ