Απογοητευτική η εικόνα του Κτηματολογίου

Απογοητευτική η εικόνα του Κτηματολογίου

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένα έτος, από τότε που υπεγράφησαν οι 27 συμβάσεις μεταξύ του -κρατικού πλέον- φορέα του Κτηματολογίου και των μελετητικών γραφείων που ανέλαβαν την κτηματογράφηση του υπόλοιπου της χώρας.

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και η εικόνα που παρουσιάζει ο κρατικός φορέας είναι άκρως απογοητευτική.

Σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού υπάρχουν μεγάλα κενά.

Στη νομική υπηρεσία οι μισοί δικηγόροι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση και οι άλλοι μισοί απώλεσαν τη δικηγορική τους ιδιότητα, ενώ οι επιβλέποντες τοπογράφοι δεν αρκούν.

Σχεδόν κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον μέσω της κινητικότητας, ενώ πολλά στελέχη αποσπώνται ή μετατάσσονται σε άλλα υπουργεία.

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και ακόμα δεν έχουν ενοικιαστεί γραφεία κτηματογράφησης, για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η συλλογή δηλώσεων σε όλη τη χώρα και να μη γνωρίζει κανείς πότε και πού θα υλοποιηθεί.

Οι μελετητές διαμαρτύρονται ότι «φτάσαμε στο παρά πέντε» και η διοίκηση (η θητεία της οποίας λήγει σε είκοσι μέρες) δεν έχει πράξει το παραμικρό για να προβάλει το έργο, να επικοινωνήσει τα οφέλη του και να παρακινήσει τους πολίτες.

Η ιστοσελίδα του Κτηματολογίου περιέχει παρωχημένες και λανθασμένες πληροφορίες και δεν έχει εκσυγχρονιστεί εδώ και μία δεκαετία, όπως και οι πινακίδες των κτιρίων.

Και ο υπουργός Περιβάλλοντος, άβουλος παρατηρητής…


Σχολιάστε εδώ