Άπληστος ο Παπαντωνίου

Άπληστος ο Παπαντωνίου

-Μπλεγμένος και στο C4I -Ο Σημίτης τελικά έκανε τον τροχονόμο στις μίζες

Τον Γ. Παπαντωνίου ως άμεσα εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο με την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) κατονομάζει –σύμφωνα με πληροφορίες– μάρτυρας στην κατάθεσή του στον εφέτη ειδικό ανακριτή Δ. Ορφανίδη.

Ο φάκελος με τη δικογραφία εστάλη από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, απόδειξη του ότι αφορά πολιτικά πρόσωπα, και αναμένεται αύριο, το αργότερο μεθαύριο, να τεθεί υπόψη της Ολομέλειας και των κομμάτων. Στο διαβιβαστικό έγγραφο ζητείται από τη Βουλή να ελέγξει «το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας αν τελέσθηκε κατά μόνας ή από κοινού άπαξ και κατ’ εξακολούθηση».

Αν, δηλαδή, αποδέκτης «μίζας» ήταν μόνον ο κ. Παπαντωνίου ή και άλλα πρόσωπα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μάρτυρας που με πλήρη μυστικότητα κατέθεσε στον ανακριτή προ μηνός είναι πολιτικό στέλεχος και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά την προμήθεια από την αμερικανική εταιρεία SAIC ενός συστήματος που κρίθηκε απαραίτητο για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η απόφαση ελήφθη, με σημαντική καθυστέρηση, το 2003 από την κυβέρνηση Σημίτη, υπό το βάρος των πιέσεων από παράγοντες εκτός Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ η αρμοδιότητα για την προμήθεια ανήκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για αδιευκρίνιστους λόγους «μεταφέρθηκε» στο υπουργείο Άμυνας, όπου υπουργός ήταν τότε ο Γ. Παπαντωνίου.

Από ορισμένες πλευρές οι τελευταίες εξελίξεις με το C4I συνδέονται άμεσα με την απόδραση του ελβετού τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος προφανώς ενημερώθηκε για την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα και φρόντισε να εξαφανιστεί. Στην υπόθεση εμφανίζεται εμπλεκόμενος και ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, πλην όμως οι ελβετικές αρχές αρνούνται την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της ΝΔ η αντίδραση, λόγω της απόπειρας εμπλοκής τριών υπουργών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ήταν ότι: «Η ΝΔ δεν θα πάρει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση επιστροφής στο παρελθόν και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί. Αν κάποιοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ ούτε την κοινωνία, που θέλει να προχωρήσει μπροστά».

Στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τον χειρισμό του θέματος, καθώς υπάρχουν στελέχη που λένε πως ναι μεν τώρα δημιουργείται μια πρόσκαιρη συσπείρωση, όμως κανένας δεν ξέρει τι ουρές έχει αυτή η υπόθεση και τι άλλο πρόκειται να «αποκαλυφθεί» στην καυτή προεκλογική περίοδο. Λένε μάλιστα πως ακόμη και μια αποχρώσα ένδειξη να υπάρξει, τότε το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να συρρικνωθεί κοινοβουλευτικά.

Ήδη αποκαλύφθηκε ότι και στο C4I είχε τσεπώσει τη μίζα ο Παπαντωνίου.


Σχολιάστε εδώ