Βερροιόπουλος: Ο σταθμός στη Ρεβυθούσα κάνει τη χώρα πιο ανεξάρτητη…

Βερροιόπουλος: Ο σταθμός στη Ρεβυθούσα κάνει τη χώρα πιο ανεξάρτητη…

Συνέντευξη στο Κανάλι Ένα 90,4 και τον Νίκο Μπαρδούνια έδωσε ο γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μιχάλης Βερροιόπουλος, καθώς εγκαινιάστηκε την Πέμπτη ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα της χώρας, η 3η δεξαμενή φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης αναβάθμισης του Τερματικού Σταθμού που είναι εγκατεστημένος στο νησί.

Με τη νέα δεξαμενή, η επίσημη λειτουργία της οποίας θα ξεκινήσει εντός 20 ημερών, οπότε και θα πληρωθεί με φυσικό αέριο, η συνολική χωρητικότητα του τερματικού σταθμού θα αυξηθεί κατά 73%.

«Η αύξηση της δυναμικότητας του σταθμού αλλά και η δυνατότητα να δεχθεί μεγαλύτερα πλοία τύπου LNG, παρέχει ασφάλεια στον εφοδιασμό της χώρας» τόνισε, ο γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Πρόσθεσε δε, ότι η μεγέθυνση του τερματικού σταθμού στη Ρεβυθούσα, κάνει τη χώρα πιο ανεξάρτητη, γεγονός που θα βοηθήσει τον ανταγωνισμό και κατ επέκταση τις τιμές του φυσικού αερίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της Ελλάδας να μετεξελιχθεί σε βασικό ενεργειακό κόμβο, στο πλαίσιο του οποίου –όπως είπε- προωθείται μεταξύ άλλων η γενικότερη πολιτική των αγωγών φυσικού αερίου και όχι μόνο transit, οι διασυνδέσεις με τις γειτονικές χώρες, η δημιουργία του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας καθώς και το πρόγραμμα έρευνας για την κάλυψη ελληνικών υδρογονανθράκων.

Πηγή: kanaliena.gr

 


Σχολιάστε εδώ