Επαγγέλματα «κόντρα» στην οικονομική κρίση – Η λίστα που πρέπει να διαβάσουν όλοι

Επαγγέλματα «κόντρα» στην οικονομική κρίση – Η λίστα που πρέπει να διαβάσουν όλοι

Ποια επαγγέλματα αποτελούν μια καλή επαγγελματική διέξοδο για τους νέους πτυχιούχους αυτή την περίοδο όπου το εργασιακό τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό στις περισσότερες χώρες του ευρωπαϊκού νότου αλλά και της δυτικής Ευρώπης; Ποιες ειδικότητες δεν απειλούνται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τις χαμηλές αμοιβές; 

Επικεφαλής ψηφιακού σχεδιασμού
Πρόκειται για τους νέους που σχεδιάζουν εφαρμογές στα κινητά. Είναι μια θέση που αμείβεται εξαιρετικά καλά. Για την πρόσληψη στις πολυεθνικές εταιρείες εκτιμάται ένα μεταπτυχιακό στο web marketing.

Ψηφιακός Μάνατζερ
Είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται την εικόνα του brand στο διαδίκτυο. Για αυτή τη θέση προτιμούνται άτομα που έχουν διπλή εκπαίδευση, δηλαδή που συνδυάζουν σπουδές μάρκετινγκ και υπολογιστών.

Υπεύθυνος δεδομένων αγοράς
Πρόκειται για τον επαγγελματία που κάνει ανάλυση δεδομένων αφού τα συλλέξει . Μέσα από γραφήματα και αλγόριθμους, καταλήγει σε συμπεράσματα για το πώς πρέπει να κινηθεί η εταιρεία στην αγορά. Σε αυτές τις θέσεις απασχολούνται συχνά πτυχιούχοι μηχανολόγοι και μαθηματικοί.

Ορκωτός Λογιστής
Είναι το επάγγελμα που δεν γνωρίζει κρίση ακόμα και τις περιόδους μεγάλης ύφεσης. Ο ορκωτός λογιστής κάνει το εξωτερικό έλεγχο βιβλίων και οικονομικής κατάστασης επιχείρησης για να επικυρώσει πως συνάδει με τις λογιστικές αρχές και την εκάστοτε νομοθεσία. Απαραίτητη προϋπόθεση; Οι σπουδές λογιστικής και φοροτεχνικών, μεταπτυχιακό σε Ελεγκτική και προϋπηρεσία στο Σώμα για την απόκτηση του τίτλου του ορκωτού λογιστή.

Υπεύθυνος για την ανάπτυξη Επιχειρήσεων
Είναι ο εργαζόμενος που καλείται να κατακτήσει νέες αγορές για την εταιρεία του αφού εντοπίσει τους νέους εμπορικούς στόχους. Για να εξασφαλίσετε μια τέτοια θέση – εξαιρετικά δημοφιλή στις νεοφυείς εταιρείες- θα ήταν καλό να βγάλετε μια σχολή Εμπορίου και να κάνετε ένα master στον συγκεκριμένο τομέα.

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr


Σχολιάστε εδώ