Τσίπρας: Η καταστροφολογία τελείωσε – Οσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ θα υλοποιηθούν ένα προς ένα (βίντεο)

Τσίπρας: Η καταστροφολογία τελείωσε – Οσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ θα υλοποιηθούν ένα προς ένα (βίντεο)

-Περίπου 500.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται. Παρά το γεγονός ότι θα είναι της τάξης των 20 ευρώ μηνιαίως. Αυτό το εικοσάρικο της αύξησης είναι το κερασάκι στην τούρτα της δικής σας αναξιοπιστίας.

-Που πήγε αυτό το περιβόητο 40 Μνημόνιο;

Οι συντάξεις δεν θα περικοπούν, αλλά αντίθετα θα αυξηθούν από 1/1/2019, για περίπου 500 χιλιάδες δικαιούχους. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για περαιτέρω μείωση της ανεργίας, για τη δίκαιη ανάπτυξη και τη παραγωγική ανασυγκρότηση, για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους.

«Η αδιαμφισβήτητη απόδειξη για το ότι οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς είναι και το γεγονός ότι παρά όσα ήλπιζε κρυφά και φανερά η αντιπολίτευση, οι συντάξεις από 1/1/2019 όχι μόνο δεν θα περικοπούν, αλλά, αντίθετα, περίπου 500.000 συνταξιούχοι θα δουν από την 1η Ιανουαρίου τις συντάξεις τους να αυξάνονται, ακριβώς εξαιτίας της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που κάναμε και την οποία η αντιπολίτευση χαρακτήριζε καταστροφική», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Με το νομοσχέδιο που καλείται να ψηφίσει η Εθνική Αντιπροσωπεία, προχωράμε σε σημαντικές ελαφρύνεις για 250.000 μη μισθωτούς. Αυτή η δέσμη μέτρων, είναι ενταγμένη σε μια στρατηγική που έχουμε χαράξει και υλοποιούμε εδώ και τρία χρόνια.

Μόλις τρία χρόνια μετά τη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, έχουμε πλέον ένα νέο πλεονασματικό σύστημα, μακροπρόθεσμα βιώσιμο και δικαιότερο.

Προχωρήσαμε στη δομική μεταρρύθμιση του συστήματος, συνδέοντας για πρώτη φορά τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των μη μισθωτών με τις εισφορές τους.

Θεσπίζουμε ένα καθεστώς όπου πλέον το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώνει λιγότερα, έχοντας εξασφαλίσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Σήμερα, έντιμα και καθαρά, μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι οι θυσίες του έπιασαν τόπο. Οι αδικίες θα αποκατασταθούν».

Όπως εξήγησε, αυτές οι ελαφρύνσεις είναι οι εξής:

– Μειώνουμε τις εισφορές για κύρια σύνταξη κατά 33% για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
– Βελτιώνουμε το καθεστώς των εκπτώσεων στις εισφορές για τους νέους επιστήμονες.
– Μειώνουμε στο ελάχιστο την εισφορά για εφάπαξ, και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017, για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς.

Επίθεση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

«Θα περίμενε να δει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν “θαρραλέο” από την πλευρά του», επισήμανε, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενώ σχολίασε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει πιο «ασφαλείς» γι’ αυτόν επιλογές, όπως είναι η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πανεπιστημιακό άσυλο.


Σχολιάστε εδώ