Πήρε ο Κοτζιάς το… όπλο του και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των… συντρόφων του

Πήρε ο Κοτζιάς το… όπλο του και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των… συντρόφων του

Ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που όταν έχουν δίκιο δεν αντιδρούν. Και το έδειξε όταν δέχθηκε επίθεση μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Πάνο Καμμένο, όπου ανταλλάχθηκαν βαριές κουβέντες, και αυτό έγινε η αιτία να παραιτηθεί, από τη στιγμή που δεν τον κάλυψε ο πρωθυπουργός.

Και τι δεν είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό… Ότι:

• Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενα­ντίον μου. Επειδή δεν μίλαγα; Είμαι ον πολιτικό, όχι πολιτικός καριέρας. Κάποιοι ήθελαν μια πολιτική διαφορά να γίνει προσωπική διαφορά.

• Μια σειρά από καμπάνιες για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν έγιναν ποτέ. Έπρεπε να γίνει καμπάνια στη Μακεδονία, διακαναλική στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν έγιναν για να μην ενοχληθεί ο κυβερνητικός εταίρος.

• Ο πρωθυπουργός με στήριζε μέχρι που ήρθε η σύγκρουση με τον Π. Καμμένο και έκανε τον Πόντιο Πιλάτο.

• Ζήτησα τα πρακτικά εκείνου του Υπουργικού Συμβουλίου, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης μου είπε ότι δεν γίνεται. Κρατιούνται λίγο καιρό, μετά γίνεται μια σύνοψη και πάνε στο αρχείο.

• Έχω δεχτεί απειλές με σφαίρες, με αίματα, με χώματα. Το έχω καταγγείλει, η έρευνα δεν έχει προχωρήσει. Με απειλές και εκβιασμούς προσπάθησαν να εμποδίσουν την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχει ενιαίο κέντρο. Πιθανώς χρηματοδοτούνται από παρακρατικές δομές, ίσως από κάποιους περίεργους Ελληνοαμερικανούς, από περίεργους επιχειρηματίες.

•Ήταν εντολή του πρωθυπουργού η απέλαση των ρώσων διπλωματών. Η υπόθεση ξεπερνούσε τη διπλωματία.

• Εγώ ζήτησα μετά την έξοδο από τα Μνημόνια να περάσουμε από μια κυβέρνηση σωτηρίας σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Ό,τι, δηλαδή, λέει και ο ίδιος στην Ευρώπη.


Σχολιάστε εδώ