Με το «φανάρι του Διογένη» ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους δημάρχους

Με το «φανάρι του Διογένη» ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους δημάρχους

Με το… φανάρι ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ υποψηφί­ους για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς ω­στόσο μέχρι στιγμής να τα κατα­φέρνουν. Όσον αφορά τις περιφέρειες, η «λύση» που βρήκαν είναι να στηρίξουν υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής. Με τον τρόπο αυτό καλύπτουν την αδυναμία τους να κατεβάσουν δικούς τους υποψηφίους και δεν θα χρε­ωθούν την ήττα αν οι εν λόγω υποψήφιοι αποτύχουν στις ε­κλογές.

Τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα και περίπλοκα στους δήμους. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή του Δήμου Αθηναίων, όπου το Μέγαρο Μαξίμου προ­σπαθεί εδώ και αρκετούς μήνες να… εντοπίσει τον κατάλληλο υποψήφιο.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν ακουστεί και έχουν συζητη­θεί αρκετά ονόματα, με ένα «κρε­σέντο» την εβδομάδα που προηγήθηκε.

Τον γύρο των πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων έκαναν τα ονόματα της Γιάννας Αγγελοπούλου, του Π. Κόκκαλη και του Φρ. Αλβέρτη, ότι είναι μεταξύ αυτών με τους οποίους συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ να κατέβουν υποψήφιοι. Και οι τρεις, όμως, το διέψευσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρό­πο, εκφράζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την ενόχλησή τους για την εμπλοκή του ονόματός τους.

Το «μπαράζ» των παραπάνω ονομάτων πυροδότησε η δήλωση του πρωθυπουργού ότι στην Αθήνα θα κατεβάσει ως υποψήφιο πρόσωπο-έκπληξη, που «δεν χάνει».


Σχολιάστε εδώ