Η Αθήνα τίμησε τον δήμαρχο Δημήτρη Μπέη

Η Αθήνα τίμησε τον δήμαρχο Δημήτρη Μπέη

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ Π. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Αθηναίων


Ήταν Πέμπτη απόγευμα, στον Νέο Κόσμο, και ήταν όλοι εκεί… Ο Δήμος Αθηναίων, φίλοι και συνεργάτες του Δημήτρη Μπέη, οι Λέσχες Φιλίας Αγίου Αρτεμίου και Παγκρατίου, ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος» και ο Σύλλογος Θρακιωτών και Φίλων Θράκης.

Σε μία σεμνή τελετή, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων τίμησε τον ιστορικό δήμαρχο, ονομάζοντας το πάρκο «Χελντράιχ-Λαγουμιτζή» σε «Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη».

Ήταν μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν δεκάδες παιδάκια στα Εξάρχεια τον είδαμε με ελπίδα να τολμάει να επισκέπτεται την ανακαινισμένη πλατεία, που μετά σταδιακά καταστράφηκε. Ήταν το 1998 η πρώτη συνεργασία μαζί του στις δημοτικές εκλογές…

Για όλους εμάς, που βρεθήκαμε στο πλευρό του Δημήτρη Μπέη, οι στιγμές στον Νέο Κόσμο είχαν ξεχωριστή σημασία.. Η σύζυγος του Ντίνα, τα αδέλφια του Τάκης και Τέλης, παλαιοί και νεότεροι συνεργάτες του θυμηθήκαμε τις καλύτερες στιγμές του ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πόλη μας.

Ο δήμαρχος που άλλαξε την εικόνα της Αθήνας με νέες πλατείες και πεζοδρόμους, που πρασίνισε τους δρόμους με ατελείωτες δεντροφυτεύσεις, που δημιούργησε τις Λέσχες Φιλίας και τα Κέντρα Νεότητας, που έτρεχε ο ίδιος από γειτονιά σε γειτονιά για κάθε πρόβλημα, θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας, δείχνοντάς τον δρόμο για το μέλλον.

Φωτό: sepolia.net


Σχολιάστε εδώ