Έκανε πίσω ο Β. Κορκίδης

Έκανε πίσω ο Β. Κορκίδης

-Παγωμένοι, οι Νεοδημοκράτες κατηγορούν τον Μητσοτάκη για λάθος χειρισμούς και αυτογκόλ!

Τελικά έκανε πίσω ο Βασίλης Κορκίδης. Την προπερασμένη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο του Πειραιά, με προσωπική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ανέφερε ότι λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη του, αλλά του διευκρίνισε ότι δεν αποδέχεται την πρότασή του να διεκδικήσει τον Δήμο Πειραιά.

Νωρίτερα, γύρω στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας, είχε ανακοινώσει την απόφασή του στο Κανάλι 1 – 90,4 σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο Ενημέρωσης του σταθμού Νίκο Μπαρδούνια. Ήταν τόσο σίγουροι όλοι στον Πειραιά ότι θα κατέβαινε για δήμαρχος ο Βασίλης Κορκίδης, που τη δήλωση του προέδρου του ΕΒΕΠ στο Κανάλι 1 κανένας δεν την πίστεψε. Ακόμα και ο δήμαρχος Γ. Μώραλης, όταν ενημερώθηκε νόμιζε πως ήταν κίνηση τακτικής για να θολώσει τα νερά ο εν δυνάμει αντίπαλός του! Ωστόσο ήταν η πραγματικότητα. Πάντως, η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο κ. Κορκίδης δεν έπεισε κανέναν.

Κύκλοι της ΝΔ στον Πειραιά ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ είχε ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του διασφαλίσει ότι τα στελέχη του κόμματος στον δήμο θα τον ακολουθούσαν και δεν θα στήριζαν τον σημερινό δήμαρχο. Όταν είδε όμως την προπερασμένη Πέμπτη τους Νεοδημοκράτες να δηλώνουν στήριξη στον Γιάννη Μώραλη, παρουσία του Μαρινάκη, και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ στην Α’ Πειραιά Γιάννη Βοϊδονικόλα να ανακοινώνει ότι η ΝΔ θα στηρίξει Μώραλη κατάλαβε ότι ήταν… σημαδεμένη η τράπουλα και ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορούσε να ελέγξει το κόμμα του στον Πειραιά και έκανε πίσω.

Επιπλέον, από την πλευρά του Μιχαλολιάκου του διαμηνύθηκε ότι δεν υπάρχει πλαίσιο συνεργασίας. Μετά απ’ όλη αυτήν την… περιπέτεια το νεοδημοκρατικό στρατόπεδο στον Πειραιά έχει… παγώσει και δύσκολα θα ανακάμψει, αφού, όπως έλεγαν ακόμα και φερόμενοι ως υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, ο Μητσοτάκης με τους χειρισμούς του έβαλε… αυτογκόλ!

Στο μεταξύ, όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο πρώην δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος λέει ότι θα κατέβει ανεξάρτητος και μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο της Δεξιάς στον Πειραιά για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημαρχία. Αναφέρει δε ότι θα συζητήσει πρώτα με τον Μητσοτάκη, αλλά δεν θα ζητήσει στήριξη, γιατί όλοι ξέρουν πού ανήκει πολιτικά και θα διευκολυνθεί περισσότερο αν κατέβει δηλώνοντας ανεξάρτητος.


Σχολιάστε εδώ