Τον τελευταίο προϋπολογισμό της θητείας του κατέθεσε ο Γ. Μώραλης

Τον τελευταίο προϋπολογισμό της θητείας του κατέθεσε ο Γ. Μώραλης

Τον προϋπολογισμό του 2019 κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. Ο προϋπολογισμός αυτός είναι ο τελευταίος που καταθέτει στη θητεία της η σημερινή Δημοτική Αρχή και σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι σωστός και δίνει την ευκαιρία στη διοίκηση του δήμου να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά το έργο της.

Όπως είπε ο κ. Μώραλης, εκτός του προϋπολογισμού του 2015, που για να κλείσει χρειάστηκε αναμόρφωση 17 εκατ. ευρώ, οι υπόλοιποι έκλεισαν σχεδόν άνετα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. «Ήδη», τόνισε ο δήμαρχος, «έχουμε αυξήσει τα έσοδά μας με την προσθήκη των πόρων από το λιμάνι, την αύξηση της εισπραξιμότητας και την αναχρηματοδότηση του δανείου και έχουμε δημιουργήσει ένα σοβαρό αποθεματικό, που αξιοποιείται για να καλύπτονται οι όποιες ατέλειες».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Κάρλες χαρακτήρισε υποκριτικό τον προϋπολογισμό και είπε ότι πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι προϋπολογισμοί σηματοδοτούσαν την πολιτική βούληση και τις στοχεύσεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Η εκπρόσωπος του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας – Η Πόλη μας» Μαρία Σταθάκη ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει όραμα και έμπνευση γιατί έχει τη λογική της αγγαρείας. «Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι η κ. Σταθάκη δεν είπε λέξη για τον προϋπολογισμό, αλλά προτίμησε να κάνει μια προεκλογική ομιλία. «Ζείτε ακόμα με τις αυταπάτες του 2015, δεν έχετε βάλει μυαλό», τόνισε χαρακτηριστικά. «Μου καταλογίζετε ευθύνες για το λιμάνι», συνέχισε ο κ. Μώραλης, «τη στιγμή που εσείς το πουλήσατε και με εγκαλείτε για το master plan του ΟΛΠ, όταν οι δικοί σας υπουργοί το ενέκριναν και άναψαν το πράσινο φως για την υλοποίησή του».

«Τι άλλο να πω», υπογράμμισε, «εδώ φτάσατε να πείτε για τα διπλοπαρκαρισμένα ΙΧ, τη στιγμή που γνωρίζετε ότι οι διαθέσιμοι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, ενώ η τροχαία μας λέει ότι αδυνατεί να παρέμβει γιατί είναι απογυμνωμένη από προσωπικό»! «Και για αυτό όμως, σύμφωνα με τη λογική σας, ο δήμαρχος φταίει», κατέληξε ο Γιάννης Μώραλης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Τάκης Αβραμίδης υπογράμμισε ότι «εάν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, ο προϋπολογισμός του δήμου πρέπει να συγκρίνεται με τον προϋπολογισμό του κράτους. Γιατί αντί για τοπική αυτοδιοίκηση, έχουμε κρατική αυτοδιοίκηση».


Σχολιάστε εδώ